Doelgroepen verbinden, uitdagende communicatievragen oplossen, creatieve concepten bedenken… word jij hier blij van? Ben je een nieuwsgierige en kritische verbeteraar, die beschikt over recente communicatiekennis en bijbehorende skills? Dan ben jij misschien wel de Communicatieadviseur die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Bij de stafdiensten zorgen we ervoor dat studenten optimaal kunnen studeren en medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Maar hoe bereiken we de mensen waarvoor we dit doen? En misschien nog wel belangrijker; hoe houden we elkaar intern op de hoogte en hoe stemmen we onze communicatie zo goed mogelijk op elkaar af? Met jouw frisse blik bedenk je originele oplossingen, en vertaal je onze producten en diensten naar een heldere boodschap.

Daarnaast hebben wij als team een ontwikkeltraject achter de rug, waarin we onderzochten hoe we onze dienstverlening beter kunnen inrichten én beter kunnen samenwerken. Belangrijke opgaves die hieruit voortkwamen, zijn het verbeteren van de interne communicatie, het meten van onze effectiviteit en het maken van een gezamenlijk communicatieplan voor de stafdiensten. Aan deze uitdagingen lever je als tijdelijk lid van team Dienstencommunicatie een bijdrage.

De functie omvat een combinatie tussen adviserende en uitvoerende werkzaamheden. Je staat daarom stevig in je schoenen als het gaat om advies en overtuigingskracht. Daarnaast ben je pragmatisch en bied je praktische ondersteuning bij de dagelijkse communicatievragen.

Wat breng je mee?

• Een afgeronde hbo-opleiding Communicatie met een aantal jaar relevante werkervaring
  • Recente kennis van trends in het vakgebied
  • Aantoonbare ervaring met interne communicatie
  • Bewezen ijzersterke adviesvaardigheden
  • Schrijven en redigeren doe je als de beste
  • Ervaring met mailprogramma’s zoals Mailplus en CMS-systemen zoals Episerver is een pré

Wat voor persoonlijkheid heb je?

• Je bent een realistische en creatieve vernieuwer
  • Je denkt in kansen en gaat voortvarend aan de slag
  • Je kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen
  • Je bent flexibel en past je snel aan bij veranderende omstandigheden
  • Je bent een ster in overzicht houden en verliest het grote geheel niet uit het oog
  • Je bent een verbinder; je weet de juiste partijen met elkaar aan tafel te krijgen
  • Je bent klantgericht en beschikt over goede sociale vaardigheden
  • Je bent een professionele gesprekspartner en weet de juiste vragen te stellen

Waar kom je te werken?

Team Dienstencommunicatie is je thuisbasis. We werken deels vanuit huis, en deels op de locatie Blaak 555. Hier werk je samen met 6 enthousiaste collega’s onder aansturing van de staf-adviseur Communicatie aan vraagstukken van de afdelingen. Voorbeelden zijn: HRM, ICT, Vastgoed & Huisvesting, Studentenwelzijn, Mediatheken en Business Control.

Voor team Dienstencommunicatie is betrokkenheid bij de dienstverlening en weten wat er speelt van groot belang. Dit betekent dat je, naast het bedrijfsbureau, ook regelmatig in contact staat met de afdelingen. Ook werken we nauw samen met de centrale afdeling Marketing & Communicatie.

Wat bieden wij jou?

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband voor 6 maanden (D4). De vacature kan zowel ingevuld worden door één fulltimer als door 2 parttimers (minimaal 0,6 fte). Inschaling conform de CAO-HBO in schaal 10 (min. € 3,018.49 en max. € 4,569.57) bij een volledig dienstverband, excl. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan ontvangen we je motivatiebrief en cv graag uiterlijk 17 augustus. Hebben we een match? In dat geval nodigen we je uit voor een kop koffie en kun je ons persoonlijk vertellen waarom jij dé kandidaat bent voor deze functie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luciënne van der Wilt (communicatieadviseur) via l.s.van.der.wilt@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!