Menu Zoeken English

Communicatieadviseur HRTech (0,8-1,0 fte)

RDM Centre of Expertise

De behoefte aan technisch opgeleid personeel is groot en neemt de komende jaren alleen maar toe. Hogeschool Rotterdam vindt het belangrijk om jongeren hiervoor te interesseren. Ben jij in staat om jongeren te enthousiasmeren om te kiezen voor techniek? Neem jij ze mee in het verhaal dat ze niet alleen goede arbeidskansen hebben, maar ook prachtige dingen kunnen maken en met technologie een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld? Dat techniek relevant is voor ons allemaal en zo divers dat er voor iedereen mogelijkheden zijn? Dan is de functie van communicatieadviseur HRTech zeker iets voor jou!

Als hogeschool hebben we de ambitie om als één van de grootste techniekclusters van Nederland (h)erkend te worden en leidend te zijn in de vernieuwing van het techniekonderwijs en het daar onlosmakelijk aan verbonden praktijkgericht onderzoek. Ook willen we meer techniekstudenten afleveren aan de stad Rotterdam. Binnen HRTech werken de instituten CMI, EAS, IGO en RMI, kenniscentra Creating 010 en Duurzame HavenStad en RDM Centre of Expertise* samen aan het realiseren van deze ambitie. Deze samenwerking geven we vorm binnen zes thema's: Circular Makers Industry, Resilient City, Smart Logistics & Maritime Innovation, Smart & Social City, Sustainable Port Industry en ZorgTech010. Daarnaast werken we samen aan een overkoepelende aanpak voor studentsucces en instroom. Kijk voor meer informatie op https://hint.hr.nl/hrtech.

*De drie laatstgenoemde centra gaan samen één nieuw organisatieonderdeel vormen.

Wat ga je doen?

Je gaat je richten op het vergroten van de instroom van de techniekopleidingen van Hogeschool Rotterdam. Dit doe je door het (nog) bekender maken van onze opleidingen en wat studenten (en alumni) doen voor de maatschappij. De meeste opleidingen hebben prachtige voorbeelden van innovatief onderwijs en mooie projecten die meer studiekiezers zouden moeten aanspreken. Je gaat werken voor 24 opleidingen, verdeeld over vier instituten, met elk hun eigen expertise, onderwijs en studenten. Aan jou de taak om initiatieven te verbinden en vanuit het gehele technologiedomein te opereren. Daarbij ontwikkel je niet alleen communicatieplannen, maar je voert ze ook uit, bedenkt acties en zet deze in gang. Je kunt goed schakelen tussen grote projecten en kleine vragen. Je vindt het leuk om techniekbrede activiteiten te coördineren/organiseren en hierin samen te werken met collega’s van de instituten, om zo een goed palet aan studiekeuzeactiviteiten te ontwikkelen. Je bent analytisch sterk en hebt affiniteit met techniek. Het is belangrijk dat je oog hebt voor de kansen die de actualiteit biedt en hierop inspeelt. Je krijgt bij ons veel vrijheid in het uitvoeren van je functie en we vertrouwen op jouw expertise. Jij weet hoe je jongeren aanspreekt en op welke wijze je dingen het beste in beeld brengt en kunt overbrengen.

Wat bieden we jou?

  Een contract met zicht op vast dienstverband
  Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 en maximaal €4.307,66 (schaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden

  • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie

Het team en de werkplek

Maak kennis met je toekomstige collega's

Je werkt veel samen met de communicatieadviseurs van de betrokken techniekinstituten en -centra, en ook met de centrale en decentrale communicatieadviseur van HRTech. Je standplaats is RDM Centre of Expertise (RDM Rotterdam, Heijplaat), maar je werkt in principe op de locatie die het werk van je vraagt, wat met name bij de techniekinstituten zal zijn.

Ben jij wie we zoeken?

Voor deze veelzijdige functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste en doortastende collega met een positief-kritische instelling:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting en enkele jaren werkervaring in een communicatiefunctie
  • Je bent hands-on, creatief en verbindend
  • Je bent zelfstandig, maar ook sterk in het samenwerken in een team
  • Je hebt affiniteit met techniek, jongeren/studiekiezers en weet hoe – en via welke (sociale media) kanalen – je ze het beste aanspreekt
  • Je schakelt makkelijk tussen strategische, tactische en operationele taken
  • Je hebt een enthousiaste schrijfstijl en kunt zelf – al dan niet in samenwerking met leveranciers – voor de doelgroep relevante content creëren
  • Je communiceert in een beeldtaal die jongeren aanspreekt en kunt deze beelden (deels) zelf creëren in Photoshop of InDesign (ervaring met videomontage is een pré)
  • Je hebt ervaring met het organiseren van events
  • Je neemt initiatief, voert plannen daadkrachtig uit, behoudt het overzicht en biedt praktische communicatieondersteuning. Met jouw inzet weet je al snel een meerwaarde te creëren voor het projectteam en voor de organisatie.

 

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

RDM Campus

RDM-kade 59 3089 JR Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Neem contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen