Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam wil één van de grootste techniekopleiders van Nederland worden en leidend zijn in de vernieuwing van het techniekonderwijs en het daar onlosmakelijk aan verbonden praktijkgericht onderzoek. Daarmee dragen we graag bij aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen als klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en digitalisering. Binnen HRTech werken we – met allerlei projecten en activiteiten – aan het realiseren van deze ambities. Voor de communicatie daarover zoeken we een communicatieadviseur EAS voor HRTech.

Over HRTech

HRTech is de netwerkorganisatie waarin de techniekinstituten, waaronder het instituut voor Engineering and Applied Science (EAS), en -kennis/expertisecentra van de hogeschool multidisciplinair samenwerken – met elkaar én met de praktijk. We geven deze samenwerking vorm binnen zes inhoudelijke thema's: Circular Makers Industry, Resilient City, Smart Logistics & Maritime Innovation, Smart & Social City, Sustainable Port Industry en ZorgTech010. Daarnaast werken we samen aan een overkoepelende aanpak voor Instroom & Studentsucces. Kijk voor meer informatie op hr.nl/hrtech.

De functie

Je gaat communiceren over HRTech-projecten, -onderzoeken en -events, vooral voor de drie thema’s Circular Makers Industry, Sustainable Port Industry en ZorgTech010 (hierin werkt het techniekdomein samen met het zorgdomein van de hogeschool) waar EAS bij betrokken is. Dit betekent dat je met name content/storytelling maakt en communiceert over projecten en events rond circulariteit in de maakindustrie, energietransitie in de haven(industrie) en zorgtechnologie.

Bij je functie hoort ook de communicatie over de onderzoeks- en innovatieprojecten van de hogeschool op deze terreinen, die met name bij Kenniscentrum Duurzame HavenStad en RDM Centre of Expertise (vanaf 1 januari 2023 samen: Centre of Expertise (CoE) HRTech) plaatsvinden. Deze projecten lopen vaak meerdere jaren, hebben echte impact op de praktijk en leveren dus mooie communicatiekansen op. Daarnaast vinden er openbare lessen en andere events rond onderzoeks- en innovatieprojecten plaats en worden er publicaties gemaakt.

In jouw rol adviseer je de themacoördinatoren van de genoemde thema’s, lectoren en onderzoekers over de gewenste communicatie voor hun projecten en events en voer je de voorgestelde activiteiten ook uit. Dit doe je in nauwe samenwerking met de communicatieadviseurs binnen het techniekdomein. Voor de door jou ontwikkelde – of onder jouw begeleiding door externe leveranciers gemaakte – content heb je (een gedeelte van) de website van de hogeschool tot je beschikking. Daarnaast maak je ook content voor de socials van de betrokken techniekinstituten en -centra.

Wat ga je doen?

 • Communicatieadvies geven aan themacoördinatoren, lectoren en onderzoekers
 • Onderzoeks-, project- en eventcommunicatie
 • Schrijven van nieuwsberichten, persberichten, uitnodigingen, etc.
 • Communicatieadvies en ondersteuning bij (online) evenementen
 • Opmaken van flyers, rapporten, posters, e.d. in bestaande formats
 • Schrijven, opmaken en versturen van mailings
 • Beheer en optimalisatie van websites en socials van HRTech

Ben jij wie we zoeken?

Voor deze veelzijdige functie zijn wij op zoek naar een ervaren, enthousiaste en doortastende collega met een hands-on mentaliteit.

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en een brede interesse (ervaring/affiniteit met circulariteit, energietransitie, zorgtechnologie en/of onderzoekscommunicatie is een pré)
 • Je bent klantgericht en toegankelijk
 • Je werkt zelfstandig en proactief
 • Je kunt goed werken onder tijdsdruk
 • Je schrijft vlot en foutloos Nederlands
 • Je perfectioneert en optimaliseert tot doelstellingen behaald zijn
 • Je hebt ervaring met InDesign, Photoshop en CMS

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van ervaring tussen € 3.018,49- € 4.158,87 bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisschaal 9)
 • Contract van één jaar met uitzicht op verlenging (D4)
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP
 • Bij interne kandidaten worden nadere afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van detachering.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Neem vanaf Rotterdam Centraal Station metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge. Op station Beurs stap je over op de A, B of C lijn richting Schiedam Centrum. Stap uit bij halte Coolhaven, neem de linker uitgang, sla linksaf bij het verlaten van het metrostation en loop 300 meter rechtdoor.
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Vragen over deze functie en/of de selectieprocedure? Voor meer informatie en/of vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber, recruiter Hogeschool Rotterdam, via 06 - 11 33 06 45.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen. De sluitingsdatum voor sollicitaties is vrijdag 19 augustus.

In verband met de zomervakantie kan het iets langer duren voordat je een reactie krijgt. Die krijg je in ieder geval in de week die begint op 22 augustus.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen