Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam is bezig met een stevige digitaliseringsslag; zowel in de manier waarop we ons onderwijs aanbieden, als de digitale systemen die we gebruiken. Zo verandert het onderwijs in korte tijd in een ‘blended learning’ concept; onafhankelijk van plek en tijd leren en ontwikkelen, met behulp van  digitale platformen en systemen. Waarbij we de kracht van het klassikale onderwijs op schoollocaties aanvullen met digitale en hybride onderwijsvormen.

Dit complexe verandervraagstuk heeft impact op veel verschillende aspecten van de hogeschool en vraagt om een stevige communicatieaanpak. Daarom zoeken we een ervaren communicatieadviseur die dit in samenwerking met de communicatie-, IT- en onderwijscollega’s oppakt en uitvoert. De communicatieaanpak richt zich  op de gedrags- en systemische kant van het vraagstuk (willen & kunnen).

Voor het communicatieteam van Hogeschool Rotterdam zoeken we een proactieve, verbindende communicatieadviseur met ervaring in het begeleiden van interne verandertrajecten. In deze rol ben je de regisseur van de volledige communicatie-aanpak waarbij je de aanpak opzet, uitrolt (met behulp van je collega’s), monitort en bijstuurt waar nodig.

In deze rol heb je kennis van digitaliseringsvraagstukken aan de gedrags- en systemische kant. Je bent toegankelijk, weet om te gaan met verschillende belangen en deinst er niet voor terug om tegengas te geven. Je bent zelfverzekerd in je rol en je vult het in met openheid en transparantie. Je ziet kansen om initiatieven breed uit te dragen en staat er ook als trajecten een lange adem vragen.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt een strategisch communicatieframework en operationeel communicatieplan voor de digitaliseringsagenda;
 • Je brengt het plan tot uitvoering samen met je communicatie, IT en onderwijscollega’s;
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van het communicatieplan en treedt hierbij op als regisseur;
 • Je bent een verbinder met het gehele marketing- en communicatienetwerk en het digitaliseringsnetwerk binnen Hogeschool Rotterdam.

Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding communicatie, gedragswetenschappen of journalistiek;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als communicatieadviseur op complexe verandervraagstukken;
 • Je hebt bij voorkeur aantoonbare affiniteit met digitaliseringsvraagstukken – idealiter in een maatschappelijke context;
 • Je hebt een voorliefde voor onderwijs en affiniteit met studenten;
 • Je bent een stevige gesprekspartner die zelfstandig communicatiebeleid ontwikkelt en complexe, dynamische projecten met diverse stakeholderbelangen in goede banen leidt;
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent zichtbaar, bereikbaar, benaderbaar en proactief;
 • Je beschikt over organisatie-, politieke- en bestuurlijke sensitiviteit,
 • En bent te allen tijde integer, betrouwbaar en sociaal vaardig.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract (D4 hbo cao);
 • Salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van minimaal € 3881,09 en maximaal € 5332,48 bruto per maand (cao hbo schaal 11 ) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Een goede werk/privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof, flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken);
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Zelfstandige-, maatschappelijk relevante- en diverse functie.

 

Het team en de werkplek

De communicatieadviseur digitalisering is binnen de hogeschool onderdeel van het team concerncommunicatie van de afdeling marketing & communicatie en het communicatieteam van de ondersteunende diensten. Deze teams richten zich op een zichtbaar en herkenbaar profiel van Hogeschool Rotterdam met het doel om verbinding te maken met (aankomende) studenten, medewerkers, stakeholders en de samenleving als geheel. De afdeling en het team bestaan uit zo’n zestig collega’s die zich richten op brand management, marketing, voorlichting, communicatie en content & channels. We werken intensief samen met communicatiecollega’s bij de onderwijsinstituten en opleidingen, de kenniscentra en de stafdiensten. De thuishaven van de afdeling en het team zijn de vier ondersteunende stafdiensten van de hogeschool. Er wordt binnen de gehele hogeschool informeel met elkaar omgegaan en collega’s zijn altijd bereid je te helpen of om even mee te sparren.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Blaak 555

Blaak 555 3011 GB

Meer weten of solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je sollicitatiebrief met CV kun je richten aan mevr. F. Betlem- van Dijke, manager afdeling Marketing & Communicatie, dienst Concernstaf (CcS).

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Angelique Bron, manager Studiekeuze, via a.m.j.Bron@hr.nl of via 06-11382826.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leer- en werkomgeving voor onze studenten en medewerkers te creëren.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen