Doelgroepen, projecten en afdelingen verbinden, uitdagende communicatievragen oplossen, creatieve concepten bedenken, adviseren… word jij hier blij van? Ben je een nieuwsgierige en kritische verbeteraar, die beschikt over  communicatiekennis en bijbehorende skills? En zie je jezelf werken in het Rotterdams hoger onderwijs? Dan ben jij de communicatieadviseur die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Bij de vier diensten van Hogeschool Rotterdam zorgen we ervoor dat studenten optimaal kunnen studeren en medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Maar hoe bereiken we de doelgroepen waarvoor we dit doen? Hoe verbinden we de projecten die binnen de diensten spelen en vertalen we dit vervolgens naar een heldere boodschap voor de gebruiker?

Dit worden je grootste uitdagingen als nieuw lid van team Communicatie. Ons team ontwikkelt zich momenteel op het inrichten van intakes, het meten van de effectiviteit en doelgroepenonderzoek: hier lever je een belangrijke bijdrage aan. In de functie ligt de focus op adviseren, prioriteren en het verder professionaliseren van onze communicatiefunctie. Je staat daarom stevig in je schoenen als het gaat om advies en overtuigingskracht. Daarnaast ben je pragmatisch en bied je praktische ondersteuning bij de dagelijkse communicatievragen.

Wat breng je mee?

• Een afgeronde hbo- of wo-opleiding Communicatie met ruime praktijkervaring
  • Recente kennis over het communicatievakgebied en de laatste ontwikkelingen
  • Ervaring met het bedenken van online en offline communicatiestrategieën
  • Kennis over doelgroepen(onderzoek) en de meetbaarheid van communicatie
  • Je kunt communicatieplannen ontwikkelen én vertalen naar middelen voor de doelgroep
  • Je bent een stevige gesprekspartner voor opdrachtgevers
  • Bewezen ijzersterke adviesvaardigheden
  • Ervaring in het hoger onderwijs is een pré

Wat voor collega ben je?

• Je bent een realistische en creatieve doener
  • Je denkt in kansen en gaat voortvarend aan de slag
  • Je wijkt graag af van gebaande paden: vernieuwen kun je als de beste
  • Je kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen, en legt makkelijk contact
  • Je hebt een ja-mentaliteit, maar kunt ook een goed onderbouwde ‘nee’ verkopen
  • Je bent een ster in overzicht houden en verliest het grote geheel niet uit het oog
  • Je bent een verbinder; je weet de juiste partijen met elkaar aan tafel te krijgen
  • Je bent flexibel en schakelt makkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau
  • Je bent klantgericht en weet snel je weg te vinden binnen een complexe organisatie

Waar kom je te werken?

De bedrijfsbureaus van de diensten zijn je thuisbasis. Hier werk je samen met enthousiaste collega’s onder aansturing van de staf-adviseur Communicatie aan vraagstukken van de diensten en hun afdelingen. Onze diensten helpen studenten en medewerkers hun doelen te bereiken door bij te dragen aan een inspirerende en motiverende leer-/werkomgeving.

Voor team Communicatie is betrokkenheid bij de dienstverlening en weten wat er speelt bij de diensten van groot belang. Dit betekent dat je, naast het werken binnen het communicatieteam, ook veel samenwerkt met de managers en medewerkers van de diensten.

Wat bieden wij jou?

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband voor 0,8 fte van een jaar met uitzicht op verlenging (D4). Inschaling conform de CAO-HBO in schaal 10 (min. €2.845,48 en max. €4.307,66 bij een volledig dienstverband, excl. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan ontvangen we je motivatiebrief en cv graag uiterlijk 24 oktober. Hebben we een match? In dat geval nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking.

Bij vragen kan je contact opnemen met Prescilla Oosterwolde (communicatieadviseur) via p.m.oosterwolde@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie