Menu Zoeken English

Business Developer conversational AI Innovatie en Onderzoek (0,2 fte)

Kenniscentrum Creating 010

Ben jij een ervaren, zelfstandige en ondernemende business developer met een interesse in Artificial Intelligence (AI)? Zie je jezelf in staat om verbinding te leggen met praktijk-, onderzoek- en het onderwijspartners om samen ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence te vertalen in menselijke interactiepartners (digital humans) waarmee organisaties hun dienstverlening kunnen opschalen en verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Digital Humans

Digital humans zijn “human-like virtual beings” die niet echt bestaan maar dankzij AI wel zo ontworpen kunnen worden dat ze echt lijken, in termen van interactie-mogelijkheden en verschijningsvorm. De ontwikkeling van digital humans heeft het afgelopen jaar een vlucht genomen nu steeds meer organisaties beseffen dat ze menselijk en vertrouwd gezicht kunnen geven aan conversational AI. Ze winnen terrein als virtuele assistant, adviseur, of merkambassadeur in domeinen waar 24/7 dienstverlening de norm is. Daarnaast zien we een sterke opmars van Digital humans binnen het zorgdomein. Deze ontwikkeling komt met vragen over kansen en knelpunten, bedreigingen en beloften met name op het vlak van mensgerichte AI. Om menselijk te zijn is het namelijk niet alleen van belang om menselijk te lijken. Hoe kunnen digital humans ontworpen kunnen worden zodat ze behulpzaam, acceptabel, betrouwbaar, en ethisch verantwoord zijn in de interactie met mensen, en een betekenisvolle rol spelen in een AI-gedreven toekomst?

Learning Community

In september 2022 start de Learning Community Digital Humans; een leeromgeving waarin verschillende organisaties en onderzoekers, docenten en studenten van de Hogeschool Rotterdam en andere kennisinstellingen samenwerken. Hiervoor worden instrumenten, best practices, prototypen, en trainingen ontwikkeld om een impuls te geven aan de (regionale) creatieve industrie, die het centrum vormt van ontwikkelingen op het gebied van digital humans, en mensgerichte toepassing daarvan binnen diverse focusgebieden waaronder gezondheid & zorg en dienstverlening. Als Business Developer ben je mede het gezicht van de leeromgeving en bouw je deze uit met partners.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag om de Learning Community Digital Humans verder te ontwikkelen en te verbinden met de verschillende organisaties, kennisinstituten en opleidingen. Belangrijkste taken zijn:

 • Initiëren en voeren van wervingsgesprekken met mogelijke partner en sponsoren vanuit bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs om de learning community uit te breiden.
 • Identificeren van kennisbehoeften, samenwerkingskansen en innovatiemogelijkheden om deze te vertalen naar een kennis- en innovatie agenda
 • Het voorbereiden, verslaan en afhandelen van partnerafspraken, die uiteindelijk leiden tot een samenwerking
 • Medeverantwoordelijk voor het plannen, organiseren en coördineren van nieuwe samenwerkingen, o.a. door een duurzaam samenwerkingsmodel te ontwikkelen
 • Organiseren van activiteiten om kennisdeling en samenwerking binnen de Learning Community te stimuleren
 • Organiseren van activiteiten om kennisdeling en samenwerking binnen de leeromgeving te stimuleren en het delen van resultaten naar een bredere doelgroep, o.a. in de vorm van best practices, prototypen, en trainingen.

Ben jij wie we zoeken?

Als business developer ben je de ‘motor’ achter het (uit)bouwen en bestendigen van de leeromgeving. Hiervoor zoeken we een ondernemende business developer die altijd op zoek is naar mogelijkheden om te vernieuwen. Je identificeert kansrijke initiatieven die verder ontwikkeld kunnen worden met bedrijven, onderzoek- en onderwijsinstellingen. Met je pro-actieve, resultaatgerichte en hands-on houding zorg je ervoor dat deze initiatieven ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Om deze reden is het ook belangrijk dat je een toegankelijke, verbindende collega bent met overtuigingskracht. Je neemt een leidende rol in het in het creëren en managen van relaties met en tussen partners en het identificeren van gemeenschappelijke doelstellingen. Hiervoor zet je graag je netwerk- en onderhandelingskills in om toe te werken naar een vruchtbare samenwerking tussen verschillende partners met een oog voor verschillende belangen en motieven.

Je hebt affiniteit met digitalisering en/of Artificiële Intelligentie en krijgt er energie van om in samenwerking tot mooie resultaten te komen. Hiervoor zie je onderzoek en innovatie als belangrijke stap in het proces.

Wat neem je mee?

 • HBO/WO denkniveau;
 • Track record in een business development rol;
 • Aantoonbare ervaring in de acquisitie van partnerships, nieuwe projecten en ontwikkelen in co-creatie met verschillende stakeholders;
 • Projectmanagement vaardigheden;
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Ervaring met het aanvragen van subsidies en managen van financiën is bonus;
 • Beschikbaar vanaf de start van het project op 1 september 2022.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van ervaring tussen € 3.881,09 - € 5.332,48 bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisschaal 11).
 • Contract van een jaar (D4)
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via ABP.
 • Bij interne kandidaten worden nadere afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van detachering.
 • De verdeling van de uren (0,2 fte) is in nader overleg af te stemmen.

Het team en de werkplek

Je wordt onderdeel van een groeiend team van business developers en projectondersteuners, dat je mede ontwikkelt. Je werk nauw samen met een hecht team van (senior) docent-onderzoekers en promovendi onder leiding van de lector Communication in the Networked Society. Je komt te werken bij één van de kenniscentra van Hogeschool Rotterdam, in dit geval Creating 010. Kenniscentrum Creating 010 en het instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) vormen samen het digitale instituut van Hogeschool Rotterdam. De plek waar studenten, docenten en onderzoekers leren en bouwen aan een samenleving waarin het digitale en het fysieke steeds meer met elkaar verweven zijn. En waarin we ontwerpers, engineers en bruggenbouwers opleiden en met elkaar werken aan een menselijke en betekenisvolle toekomst met digitale technologie, data, algoritmes en responsible applied AI. Meer informatie over de activiteiten van de lectoren binnen Kenniscentrum Creating010 is te vinden op onze website: http://hr.nl/creating010.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Je gaat werken op de locatie aan de Wijnhaven 99. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Beurs en Blaak en ligt midden in het centrum van Rotterdam. De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen over deze functie en/of over de selectieprocedure? Je kunt contact opnemen op met Lotte Willemsen, l.m.willemsen@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

I.v.m. de vakantieperiode zullen de sollicitatiegesprekken pas medio augustus plaatsvinden.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen