Menu Zoeken English

Business Analist (1,0 fte)

Faciliteiten en Informatietechnologie

Bedrijfsprocessen analyseer jij als geen ander. Jij bent de inspirerende business analist die - samen met service- en informatiemanagers - de informatievoorzienings-behoeften binnen Hogeschool Rotterdam trefzeker identificeert. Je kunt de pijnpunten én kansen aanwijzen en daar de procesverantwoordelijken (en zo nodig het management) helder over adviseren. En de oplossingen waar je vervolgens tot komt? Die passen de hogeschool niet alleen operationeel en tactisch, maar ook op strategisch niveau. Jij hebt een visie. Structureren en organiseren zit in je bloed, maar jouw resultaatgerichtheid zit je flexibiliteit of inlevingsvermogen gelukkig niet in de weg. Dit maakt je tot een prettige gesprekspartner, en de onmisbare schakel tussen belanghebbenden bij de diverse informatievoorzienings-projecten. Het onderwijs vindt in jou een waardevol klankbord. (De projectteams, (software)leveranciers en IT-beheer, trouwens ook.) Schetsen we hiermee eigenlijk een beeld van jou? In een rol en een domein die je helemaal zit zitten? Dan willen we je graag spreken!

Wat ga je doen?

In de kern bestaat jouw werk als business analist bij Hogeschool Rotterdam uit het inventariseren van behoeften, het analyseren van bedrijfsprocessen en (het bijdragen aan) het ontwikkelen van oplossingen. Dit doe je op projectbasis, samen met verschillende IT-disciplines van multidisciplinaire teams. Het is aan jou om functionele wensen en eisen te specificeren, te verifiëren en te valideren, waarna je ze vertaalt naar efficiënte oplossingen. De voorgestelde oplossingen verwerk je in business cases. Verder geef je aan wat systemen doen wat ze moeten doen. Dus je bewaakt en beheert de functionele requirements van projecten, en waar nodig ook andere requirements. Onder jouw supervisie krijgen tegenstrijdige requirements geen kans en is het integrale kwaliteitsniveau van de requirements precies wat het moet zijn.

Je begeleidt en coördineert analyses ten behoeve van voorgenomen veranderingen en ontwikkelingen binnen het onderwijs. Daarnaast ondersteun en train je gebruikers in het interpreteren en analyseren van rapportages met betrekking tot diverse projecten. Je helpt bij het ontwikkelen en bewaken van standaarden op het gebied van compliance, continuïteit, informatiebeleid, informatieplanning, interne controle, bedrijfsprocessenmodel en informatieprocessenmodel. En van tijd tot tijd help je bij het uitvoeren van innovatieve projecten of het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Tenslotte neem je samen met stafdiensten en onderwijs-vertegenwoordigers deel aan overlegstructuren in het kader van de informatievoorziening. Mede dankzij jou kunnen we requirements management, quality assurance en data-analyse binnen Hogeschool Rotterdam verder professionaliseren.

Wat bieden we jou?

  Een contract voor 1 jaar (met uitzicht op onbepaalde tijd)
  €3.658,64 - € 5.026,85 bruto per maand o.b.v. 1 fte
  8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Om bij Hogeschool Rotterdam te komen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Het team

Maak kennis met je toekomstige collega's

Word jij onderdeel van het team waar ze pas tevreden zijn als de klant dat ook is? Dan ben je omgeven door ervaren professionals met een hart voor IT en onderwijs, waar je veel van én met elkaar kunt leren. Als afdeling Demand & Supply, bevinden de service manager, informatie manager, projectleider, business analist en informatie analist zich aan het begin van de IT-keten. In multidisciplinaire teams verbeteren jullie i.s.m. de IT-beheerders, de gehele keten van IT componenten die de functionele dienst vormen.

Dat betekent telkens weer efficiënter werken door voor elkaar klaar te staan en verantwoordelijkheid te pakken. Jouw inbreng wordt op waarde geschat, maar ook als je nog niet zoveel ervaring hebt is er voor jou een mooie plek in dit bevlogen team.

Ben jij wie we zoeken?

Jij structureert al van nature informatie: om overzicht te creëren. En dat is een kenmerk die jou in deze rol goed van pas zal komen. Als business analist spreek je de taal van zowel opdrachtgevers en gebruikers, als van ontwikkelaars. We zoeken dus iemand die prettig en helder communiceert. Op alle niveaus. Een echte relatiebouwer die partijen met elkaar verbindt. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van specialisten op het gebied van informatie- en gegevensverwerking binnen de hogeschool gaat jou daarom vast gemakkelijk af. Je houdt ontwikkelingen in de markt goed in de gaten en benut kansen, zodra je die ziet.

Eisen

  • HBO/WO -niveau, bijvoorbeeld in bedrijfskunde, business information technology, informatica of bedrijfsinformatica.
  • Minimaal drie jaar werkervaring in business analyse of business consulting.
  • Ervaring in projectmatig werken. Certificering in PRINCE2, MSP, Lean of Agile is een pre.
  • Bekend met ICT in bedrijfsprocessen en IT-security, -privacy en -architectuur. Basiskennis van de AVG; CISM en/of TOGAF is een pre.
  • Is resultaatgericht.
  • Heeft eerder in een grote, bestuurlijk complexe organisatie gewerkt.
  • Beheerst Nederlands en Engels uitstekend, zowel in woord als geschrift.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Blaak 555

Blaak 555 3011 GB

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team vergroot.

Inhoudelijke vragen? Maarten Knol is hoofd Demand & Supply. Hij hoort graag van je via 010-7944047. Je vragen mailen kan ook, stuur een berichtje naar: m.j.c.knol@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen