Bouwkundige gezocht! (0,4-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

De opleiding bouwkunde wil zich specifiek versterken met mensen vanuit de bouwpraktijk. Dat kan zijn in de uitvoering, bouwtechniek of in de bouwfysica. In deze functie ga jij helpen bij het opleiden van de nieuwe generatie bouwkundigen die Nederland gaat verduurzamen.

Wat ga je doen?

Afhankelijk van je expertise ga je een rol spelen bij de verschillende vakken die binnen de opleiding gegeven worden. Er zal samen met de onderwijsmanager, directe collega’s en jijzelf gekeken worden waar jij het best kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan vakken als constructief ontwerpen, bouwfysisch ontwerpen en project engineering. Thematieken die binnen de opleiding spelen zijn als volgt:

• Duurzaamheid (materiaalgebruik, energiesystemen, waterhuishouding, voedselvoorzieningen, ecologie & biodiversiteit, sociaal & leefbaar, gezond bouwen)
  • Circulaire economie (biobased materialen, hergebruikte materialen, oogstkaart, bouwen voor hergebruik, materialenpaspoort, metabolisme, van bezit naar gebruik)
  • Technische innovatie (robotisering, 3D printen, kunstmatige intelligentie, sensoring, drones, virtual & augmented reality, parametrisch ontwerpen)

Het onderwijs wordt zowel klassikaal, als in projecten en stages vormgegeven.  Daarnaast wordt je uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van ervaring, een salaris tussen €2.769,32 en €4.892,32 per maand
  8,3% eindejaarsuitkering
  Een stabiele werkgever die met je meedenkt
  Een flexibele arbeidsomvang (indien gewenst)
  Een zelfstandige en uitdagende functie

Het team en de werkplek

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het totale team bestaat uit ongeveer 50 collega’s met verschillende achtergronden en opleidingen binnen de bouwkunde, waarbij je samen ongeveer 900 studenten opleidt. Je kan bij je collega’s altijd aankloppen voor ondersteuning en zeker in het begin van je carrière als docent zal die ondersteuning er ook zijn in de vorm van een aangewezen buddy-docent. Je kan ook altijd terecht bij je onderwijsmanager als je vragen hebt of gewoon even over ideeën zou willen sparren.  Je krijgt namelijk veel vrijheid om ideeën uit te werken en om je eigen werk vorm te geven binnen ons onderwijs.

Ben jij wie we zoeken?

• Enkele jaren ervaring als constructeur, bouwfysicus of werktuigbouwkundige in de bouwsector
  • HBO/WO opgeleid op het gebied van constructie, bouwfysica, werktuigbouwkunde of aanverwant. Het in bezit zijn van een Master is een pré, maar het behoort ook tot de mogelijkheden deze alsnog te gaan behalen.
  • Ondernemende en op samenwerking gerichte instelling
  • Je bent op de hoogte van en volgt de actuele ontwikkelingen in de bouwwereld;
  • Je beschikt over didactische vaardigheden of bent bereid je op dat vlak te bekwamen
  • Expertise in digitale vernieuwingen en kennis van de laatste technologie in de bouw is een pré
  • Relevante werkervaring met BIM, Revit, rekenprogramma’s en andere software is een pré.

Kortom een energieke doener uit het werkveld die het leuk vindt om zijn kennis over te dragen en nieuwe kennis op te doen samen met studenten.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer vóór 6 januari 2020 of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.