Menu Zoeken English

Bouwkunde zoekt docenten (0,6-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Wil jij helpen bij het opleiden van de generatie bouwkundigen die ook in de toekomst gaan zorgen voor voldoende, betrouwbare en duurzame woningen? Krijg jij energie van werken met jongeren? Vind jij het leuk om de nieuwe generatie mee te nemen in de nieuwste bouwtechnieken. Dan hebben wij een hele leuke baan voor je! De opleiding Bouwkunde groeit namelijk gestaag en daarom versterken wij ons team met verschillende docenten uit het werkveld.

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar docenten die ons team gaan versterken op verschillende vakgebieden. Op het gebied van bouwtechniek, bouwfysica, constructie bouwmanagement en uitvoering bouwtechnisch ontwerp en (bouwtechnische) innovatie zoeken we versterking in alle leerjaren.  We hebben als doel om onze studenten een solide en brede basis mee te geven en dit zie je ook terug in de vakken die worden gegeven. We verwachten dan ook dat je breed georiënteerd bent en dat je breed inzetbaar bent binnen de opleiding. Daarnaast is het mogelijk dat je les gaat geven binnen één van onze uitstroomprofielen (ontwerp, techniek, uitvoering of innovatie) afhankelijk van je expertise, opleiding en eigen voorkeur. We werven dus graag breed georiënteerde bouwkundigen maar staan zeker ook open voor kandidaten met specifieke kennis, met name op het gebied van bouwfysica. Ons onderwijs wordt zowel klassikaal, als in projecten en stages vormgegeven. Daarnaast word je uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden. Waarbij we gezamenlijk kijken wat het beste aansluit bij jouw ervaring en ambities en hetgeen wij in ons team nodig hebben.

Op dit moment werven we voornamelijk voor volgende vakgebieden:

 • Bouwfysica
 • Bouwtechniek en constructie
 • Bouwmanagement en uitvoering
 • Bouwtechnisch ontwerp
 • BIM, modelleren

We zoeken uitdrukkelijk collega’s die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen en vernieuwingen in de bouw en naast specialistische kennis ook over een brede blik, samenwerkingsvaardigheden en eigenaarschap beschikken. Affiniteit met het ontwikkelen van jonge mensen is noodzakelijk, didactische kennis en vaardigheden een pré, maar daarin word je opgeleid en ondersteund. Indien jij onze nieuwe collega wordt, bespreek je de prioriteiten met de opleidingsmanager en de coördinatoren.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract (D4 cao hbo)
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.845,48 en maximaal €5026,85 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie
 • Ontwikkelingsmogelijkheden zowel didactisch als inhoudelijk

NB: bij Hogeschool Rotterdam start je als onervaren docent in salarisschaal 10. Dit is de startfunctie in jouw loopbaan als docent. Je kunt doorgroeien naar kerndocent, hogeschooldocent en hoofddocent. Voor deze ontwikkeling is het wel noodzakelijk dat je bij de volgende stap in het bezit bent van een masterdiploma.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

 

Het team en de opleiding

Je wordt onderdeel van een team van ongeveer 60 professionals die gezamenlijk ruim 1000 studenten opleiden. Die 60 professionals vormen vijf teams die zijn samengesteld op basis van de 4 uitstroomprofielen ( teams Bouw & Techniek, Bouw & Innovatie, Bouw & Ontwerp, Bouw & Uitvoering) en de basis van de opleiding (Basisteam) waarvan de docenten over en weer worden ingezet. Het is een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Je kunt dan ook altijd bij je collega’s aankloppen voor ondersteuning of om te sparren over je ideeën. Zeker in het begin van je carrière als docent zal de ondersteuning er ook zijn in de vorm van een aangewezen buddy-docent.

Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond op één van bovenstaande vakgebieden.
 • Je hanteert samenwerken en eigenaarschap als uitgangspunten in je werk.
 • Je wil je graag ontwikkelen als docent.
 • Je hebt kennis van de bouw en gebouwde omgeving.
 • Je hebt affiniteit met de belevingswereld van onze diverse groep studenten.
 • Je bent minimaal 3 dagen, maar liever 4 of 5 dagen per week beschikbaar om bij ons te komen werken.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen