Beleidsondersteunend Medewerker Financiën (0,6-0,8 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

De pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de master Leren & Innoveren vormen samen het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL). Ook biedt IvL professionaliseringstrajecten aan in de vorm van post-hbo-trainingen en -cursussen. IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Dit gebeurt zowel op de hogeschool als in het werkveld. IvL werkt nauw samen met het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Docenten bij IvL zijn leraar én lerarenopleider. Het instituut biedt een inclusieve leeromgeving waarin studenten succesvol kunnen studeren.

Wat ga je doen?

Als beleidsondersteunend medewerker financiën ondersteun en adviseer je het management binnen IvL bij het voeren van de financiële administratie. Je bespreekt budgetten en rapportages met management . De opleidingen van het instuut, zijn verdeeld onder jou en jouw collega adviseur.

• meewerken aan de uitvoering van de planning en control cyclus;
  • uitvoeren van activiteiten rond processen als begroting, realisatie en prognoses;
  • signaleren van verschillen tussen het vastgestelde budget en realisatie, bespreken van mogelijke oorzaken met budgethouders en aanbevelingen doen ter (bij)sturing;
  • periodieke rapportages opstellen en bespreken budgethouders;
  • voorzien in de behoefte aan informatie van managers en directie door het analyseren van gegevens, en het maken van rapportages en prognoses;
  • opstellen en presenteren van rapportages en ondersteuning bieden bij het duiden hiervan;
  • toetsen van de werking van (financiële) administraties, signaleren en melden van afwijkingen;
  • controleren van informatie op juistheid en volledigheid, rapporteren aan de manager en aanbevelingen doen ter verbetering;
  • administratieve processen vastleggen, signaleren van knelpunten en formuleren en implementeren van oplossingsvoorstellen voor verbetering van gegevensverwerking en managementinformatiesystemen.

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van ervaring tussen € 2.845,48 - € 4.307,66 bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisschaal 10)
  Contract met uitzicht op verlenging dienstverband (D4)
  8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Ben jij wie we zoeken?

Wij zoeken een collega die zich herkent in de volgende functie-eisen:

• Je beschikt over HBO werk- denkniveau, relevante werkervaring en vakkennis;
  • Je bent inhoudelijk deskundig en een kei in procesmatig denken;
  • Je bent accuraat, stressbestendig en betrouwbaar;
  • Je toont betrokkenheid en een klantgerichte instelling;
  • Je creëert draagvlak en functioneert goed in een team.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je via mail contact opnemen met Martin de Groot (manager Bedrijfsvoering) via martin.de.groot@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.