Menu English

Beleidsondersteunend Medewerker bij CMI (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Passen de woorden kwaliteitsbewust, analytisch, proactief en zelfstandig bij jou? Ben jij dienstverlenend ingesteld, goed in het verzamelen en ordenen van gegevens? Kan jij beschikbare gegevens vertalen naar informatie en adviezen om zo gezamenlijk tot gefundeerde beslissingen te komen? Dan is onderstaande functie zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Deze rol biedt je een veelzijdig takenpakket, waarin je samen met onderwijsmanagers, docenten en leden van de medezeggenschapsraad werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Globaal ben je verantwoordelijk voor de onderstaande taken:

 • toetsen van de onderwijskwaliteit volgens de PDCA-cyclus, bijvoorbeeld via digitale en mondelinge evaluaties (docent-, kwartaal- en/of module-evaluaties);
 • aansturen van de voorbereiding en uitvoering van de processen met betrekking tot cursus- en curriculumevaluaties. Dit in nauwe samenwerking met de opleidingen;
 • borgen en bijstellen en waarbij nodig ontwikkelen van een cyclisch evaluatieproces;
 • adviseren over de vormgeving van evaluaties, onderzoeken en te gebruiken methoden en technieken;
 • het verzorgen van kwaliteitszorgrapportages en documentatie en bundeling daarvan t.b.v. de onderwijsmanager(s), teamcoördinatoren en commissies;
 • verzamelen van informatie en analyseren van studieresultaten ten behoeve van directie en opleiding;
 • analyseren en duiden van diverse externe/hogeschoolbrede evaluaties zoals de Nationale Studenten Enquête, 100 dagen onderzoek en Werkbelevingsonderzoek;
 • het bieden van ondersteuning bij diverse commissies binnen CMI. De werkzaamheden bestaan onder andere uit procesbewaking en ambtelijke ondersteuning;
 • coördineren en redigeren van het proces van het maken van de Hogeschoolgids;
 • het beheer en onderhouden van WHW-documenten;
 • het bieden van ondersteuning bij (voorbereiding van) visitaties of andere monitors en audits;

Je krijgt een belangrijke rol binnen het instituut als het gaat om onderwijs kwaliteit. We zoeken dan ook iemand die secuur en nauwkeurig te werk gaat maar ook een persoon die zich makkelijk beweegt tussen de verschillende lagen van de organisatie. Ervaring in het hoger onderwijs of in de kwaliteitszorg is mooi meegenomen maar zeker geen must. Belangrijk is dat je je snel dingen eigen maakt en dat je graag leert en jezelf wil ontwikkelen.

Wat bieden we jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband (D4 cao-hbo)
 • Salaris, afhankelijk van ervaring, tussen de € 3.018,49 en maximaal € 4.158,87 per maand (schaal 9) bruto per maand
 • Een goede werk/privé balans (45 vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband)
 • 8,3% eindejaarsuitkering

Hybride werken: Het is mogelijk om minimaal 1 dag in de week -in overleg met de collega’s- thuis te werken. Wel vragen we flexibiliteit als het gaat om afspraken op locatie en dus kan er geen vaste dag worden toegezegd.

Het instituut en het team

CMI & Creating 010 zijn het digitale instituut van Hogeschool Rotterdam. De plek waar studenten, docenten en onderzoekers leren en bouwen aan een samenleving waarin het digitale en het fysieke steeds meer met elkaar verweven zijn. En waarin we ontwerpers, engineers en bruggenbouwers opleiden en met elkaar werken aan een menselijke en betekenisvolle toekomst met digitale technologie, data, algoritmes en responsible applied AI.

Als kwaliteitszorg medewerker maak je onderdeel uit van Bedrijfsvoering. De bedrijfsvoering bestaat verder uit het bedrijfsbureau, financiën en personeel, Events & Communicatie, ICTO-coach en het Stadslab. Je komt te werken binnen een compact en ervaren team waar we elkaar helpen en bijspringen indien nodig. Een informele werkomgeving waarvandaan we het onderwijs zo veel mogelijk optimaal ondersteunen.

Ben jij wie we zoeken?

Je vindt het leuk om je te verdiepen in de profielen van de verschillende opleidingen en stelt de kwaliteitszorgcyclus en je eigen handelen daar op af. Daarnaast herken je jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je hebt een dienstverlenende, kwaliteitsgerichte en resultaatgerichte instelling;
 • Je bent proactief en leergierig;
 • Je bent discreet, weet secuur om te gaan met privacygevoelige informatie en kan je goed verplaatsten in de leefwereld van studenten;
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden zowel in het Nederlands als het Engels;
 • Je bent iemand die zich gemakkelijk door de organisatie beweegt en contacten als vanzelf opzet en onderhoudt op alle niveaus;
 • Plannen, coördineren en deadlines zijn voor jou geen probleem;
 • Je bent in staat informatie te analyseren en te interpreteren, dit beeldend te presenteren en dit te communiceren naar management, docenten en studenten.
 • Je bent handig met o.a. Excel, Outlook, Microsoft Teams, Evasys/Microsoft Forms, Infoland en vindt snel je weg in nieuwe systemen of programma’s.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 107

Wijnhaven 107 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Procedure

We willen sollicitanten vragen om met onderstaande data rekening te houden:

1ste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 9 december.

2de ronde gesprekken zullen plaatsvinden in week 50 of 51. (Exacte datum volgt zo snel mogelijk).

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen