Menu Zoeken English

Backoffice Medewerker Studenten Service Center (1,0 fte)

Administratie, Informatievoorziening en Control

Hogeschool Rotterdam is ambitieus en wil de beste hogeschool van de Randstad zijn. Vanuit de ondersteunende diensten van onze hogeschool willen we zo goed mogelijk aansluiten op deze ambitie. Op dit moment zijn we op zoek naar een administratief medewerker om het Team Student binnen de afdeling Studenten Service Center (SSC) te versterken. Als medewerker bij het SSC ben je een belangrijke schakel tussen de student en de hogeschool.

Studenten Service Center

Vanaf 1 september is de afdeling Studenten Service Center opzoek naar een nieuwe medewerker. Het Studenten Service Center is onderdeel van de Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control (AIC). Het SSC is de centrale verwerkingseenheid van de studenten- en cursistenadministratie van Hogeschool Rotterdam en bestaat uit vier teams: Team In- & Uitschrijving, Team Front Office en Team Ondersteuning. Als nieuwe medewerker ga je aan de slag binnen Team In- & Uitschrijving. Het team is verantwoordelijk voor de officiële registratie en administratieve mutaties van studenten en cursisten binnen Hogeschool Rotterdam (zoals screenen op toelaatbaarheid, verwerken documenten t.b.v. de inschrijving, propedeuses, BSA’s en eindgetuigschriften). Daarnaast verzorgt het team de informatievoorziening omtrent studenten en cursisten naar de instituten, correspondentie naar de studenten/cursisten en kwaliteitsverbetering van het in- en uitschrijvingsproces.

Functie

Als administratief medewerker heb je een breed takenpakket. Denk hierbij aan:

 • je handelt zelfstandig meervoudige en complexe verzoeken van aanmelders, cursisten en studenten af over het in- en uitschrijfproces;
 • Je bent verantwoordelijk voor de informatieverstrekking over de controle en de verwerking van inschrijfgegevens waaronder vooropleidinggegevens, getuigschriften, ID-bewijzen en aanmeldingen inclusief de communicatie daarover met aanmelders, cursisten en studenten;
 • je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van werkzaamheden waaronder het monitoren van de correcte en tijdige afhandeling van verzoeken en het anticiperen op mogelijke knelpunten;
 • je doet suggesties voor procesverbeteringen en je bent betrokken bij de periodieke evaluaties met studenten, ketenpartners en/of leveranciers;
 • je bent verantwoordelijk voor een zorgvuldige administratie van de door je afgehandelde verzoeken;

je verricht financieel administratieve, organisatorische en beheersmatige werkzaamheden ten behoeve van de in- en uitschrijfadministratie;

 • je adviseert collega’s van andere organisatieonderdelen m.b.t. het in- en uitschrijfbeleid van Hogeschool Rotterdam in relatie tot bijvoorbeeld onderwijsontwikkeling en bezwaar- en beroepschriften.

Profiel

 • Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte instelling.
 • Je beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift is goed.
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie op een studentenadministratie en aantoonbare affiniteit met onderwijs, administratie en klantcontact.
 • Je beschikt over uitstekende vaardigheden in MS Office en hebt ervaring met het werken met database applicaties die worden gebruikt in het inschrijfproces.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je kunt zowel in hoge mate zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent accuraat, stressbestendig, proactief en flexibel.
 • Je hebt uitstekende computervaardigheden en kennis van Word en Excel.
 • Je kunt goed functioneren onder hoge werkdruk en snel schakelen tussen verschillende taken.
 • Je werkt accuraat, klant- en resultaat gericht en bent stressbestendig.
 • Je bent in staat om zelfstandig thuis te werken, hybride werken is de norm.

Optimisme, daadkracht, scherpzinnigheid, samenwerking en vakkundigheid vormen de kernwaarden binnen de diensten van de hogeschool. Als medewerker sta je achter onze kernwaarden.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (D4 cao hbo). Bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden, bestaat de mogelijkheid om je contract te verlengen. Het salaris bedraagt minimaal € 2.411,30 en maximaal € 3.264,65 bruto per maand (schaal 7) bij een volledig dienstverband. Daarnaast heb je recht op 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten goede scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Informatie

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via onze website.

Wil je meer informatie over deze vacature en de selectieprocedure, dan kun je contact opnemen met Aisha Hankers, senior medewerker, per e-mail a.d.f.hankers@hr.nl (uitsluitend voor vragen, graag solliciteren via onze website).

Solliciteren kan alleen via onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen