Hogeschool Rotterdam is altijd in beweging. Om kwaliteit van onderwijs en werkomgeving, en om student- en studiesucces verder te versterken streeft Hogeschool Rotterdam naar het versterken van een kwalitatief hoogstaande medezeggenschap. Een medezeggenschap die op alle niveaus (opleidingen, instituten, diensten) sparringpartner is voor de zeggenschap, het gezag. De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) overlegt met het College van Bestuur (CvB) over onderwerpen die de hele hogeschool aan gaan. Denk daarbij aan de begroting, de onderwijsfilosofie, de roostering, de huisvesting, de arbeidsomstandigheden of de statuten en reglementen.  De CMR bestaat uit twee onderdelen: de Personeelsgeleding Medezeggenschapsraad (PGMR) en de Studentengeleding Medezeggenschapsraad (SGMR). De CMR wordt daarbij ondersteund door twee ambtelijk secretarissen. Omdat een van onze secretarissen binnenkort met pensioen gaat zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die graag een bijdrage wil leveren aan het hoger beroepsonderwijs en de toekomst van onze studenten.

Meer informatie over de Centrale Medezeggenschapsraad vind je hier:

Functie

Voel jij je thuis in een werkomgeving waar het draait om hoogwaardig, kwalitatief en contextrijk hoger beroepsonderwijs? Bij een hogeschool waar diversiteit en inclusiviteit belangrijk is? Waar zeggenschap en medezeggenschap ‘recht van spreken’ hebben? Wil jij hieraan een bijdrage leveren door ervoor te zorgen dat de CMR zowel inhoudelijk als procesmatig optimaal functioneert? Hou jij ervan om netwerken op te bouwen en te onderhouden? Ben jij iemand die anderen graag ontzorgt en faciliteert? Ben je daarnaast stressbestendig, heb je oog voor wat goede dienstverlening is, en heb je gevoel voor interpersoonlijke en bestuurlijke verhoudingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Ambtelijk Secretaris draag je zorg voor de dagelijkse gang van zaken binnen de CMR. Je bent, samen met een collega, de rechterhand van het Dagelijks Bestuur van de CMR dat bestaat uit de voorzitter van de CMR, de voorzitter van de Personeelsgeleding en de voorzitter van de Studentengeleding Medezeggenschapsraad. Je ontzorgt het DB zowel inhoudelijk als procesmatig. Met gevoel voor verhoudingen weet je wanneer je (on)gevraagd adviseert om ervoor te zorgen dat de CMR optimaal functioneert. Je onderhoudt (pro)actief contacten binnen en buiten het netwerk van de CMR en weet een netwerk aan te boren waar nodig om inhoudelijke expertise te benutten.

Daarnaast ben je als ambtelijk secretaris verantwoordelijk voor een goede afstemming met de bestuurssecretarissen van het College van Bestuur, alsook met de ondersteunende diensten van Hogeschool Rotterdam. Als onderdeel van het ambtelijk secretariaat draag je bij aan de voorbereiding en afhandeling van CMR-adviezen, CMR-besluiten en de medezeggenschapsverkiezingen.

Overige taken van de ambtelijk secretaris zijn:

• het organiseren en voorbereiden van de agenda’s en vergaderingen, zowel voor die van de CMR zelf als die voor de overlegvergaderingen met het CvB, waarbij je zorgt voor een correcte, tijdige documentatie en verslaglegging;
  • de procesbewaking van advies- en instemmingstrajecten;
  • het verrichten van beleidsvoorbereidende en strategische beleidsondersteunende werkzaamheden, zoals het analyseren van notities, wet- en regelgeving en het formuleren van adviezen.

Je werkt op de locatie Hogeschool Rotterdam Museumpark waar je nauw samenwerkt met onze andere ambtelijk secretaris.

Profiel

Als Ambtelijk Secretaris CMR beschik je in elk geval over de volgende kennis, competenties en ervaring

• Werk- en denkniveau op minimaal hbo-niveau.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een juridische omgeving.
  • Je hebt affiniteit of ervaring met medezeggenschap, door bijvoorbeeld actief te zijn geweest in een vertegenwoordigend orgaan (klantenraad, OR, personeelsgeleding) of bestuurlijk actief te zijn geweest (bewoners-, sport- of studentenvereniging).
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en digitale communicatieve vaardigheden (Je durft je uit te spreken, bent diplomatiek en kan helder, compact en vlot schrijven).
  • Je hebt affiniteit met de belevingswereld van de student en beschikt daarnaast over bestuurlijke en politieke sensitiviteit.
  • Een proactieve houding en je bent flexibel ingesteld.
  • Je hebt vaardigheden om te werken binnen een Office365-omgeving, of bent bereid deze te verwerven, en je hebt kennis van het gebruik en de mogelijkheden van social media.
  • Kennis van LEAN werken is een pré.
  • Kennis van Microsoft Teams is een pré.
  • Bereid zijn op vrijdag te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Hogeschool Rotterdam biedt je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao hbo), dat bij goed functioneren wordt verlengd. Afhankelijk van jouw ervaring word je ingeschaald in schaal 9 (minimaal €2.845,48 en maximaal €3.920,50 bruto per maand) of schaal 10 (maximaal € 4.192,37), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Wil je, voordat je besluit te solliciteren, meer informatie over de functie en/of de procedure dan kun je contact opnemen met Daniëlle Dijkman, manager Strategie, Beleid & Bestuursondersteuning door een email te sturen aan Shirley Baidjoe, S.baidjoe@hr.nl. Je kunt in de periode tot en met 16 juli 2020 en ná 11 augustus 2020 contact met Shirley opnemen. Zij zal dan een telefonische afspraak met je inplannen.

In verband met de zomervakantie wordt de selectieprocedure vanaf 1 september opgestart.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.