Menu English

Openbare les lector Technische Innovatie in de Zorg

Ondertitel
05 november 2015

Met een toename van de zorgkosten en een verandering van de locatie van zorg wordt de inzet van technologie in de gezondheidszorg steeds belangrijker. Op 12 november gaat Linda Wauben, lector Technische Innovatie in de Zorg bij Hogeschool Rotterdam, hier op in tijdens haar openbare les. Wauben richt zich de komende jaren op het onderzoeken, ontwerpen, testen en implementeren van zorginnovaties voor zorg en gezondheid. Haar doel is om met zorgtechnologie de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de kosten te beheersen zodat de zorg betaalbaar blijft.

Samen met studenten, docenten en onderzoekers presenteert Linda Wauben tijdens haar openbare les de visie en aanpak voor de onderzoeklijn Zorginnovatie met Technologie. De lector schetst de huidige stand van de zorg en zorginnovaties, en de ontwikkelingen en uitdagingen op dit gebied. Ook presenteert zij de door haar ontwikkelde Zorgtechnologie-aanpak (de ZoT aanpak), een methode om zorginnovaties succesvol te onderzoeken, ontwerpen en implementeren. Zorginnovaties kunnen fysieke producten omvatten (zoals rolstoelen, operatietafels, medicijnkasten), diensten (zoals online consulten, gemaksapps voor herhaalrecepten of herinneringsservices) en procedures (zoals richtlijnen en checklists).

Met een multidisciplinair team onderzoekt zij zorginnovaties vanuit de behoefte van de zorggebruikers, formele zorgprofessionals en informele zorgverleners. Wauben: “Uiteindelijk dragen deze zorginnovaties eraan bij dat zorgprofessionals ondersteund en ontlast worden in hun dagelijks werk. De inzet van techniek kan de kwaliteit en veiligheid van de geleverde zorg verbeteren en de zelfredzaamheid van mensen te bevorderen. Hierdoor wordt hun leven leuker en gezonder.” 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen