Wijnand van den Brink nieuw bestuurslid Hogeschool Rotterdam

31 augustus 2017

Wijnand van den Brink MA (1961) is benoemd tot lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Op dit moment is hij directeur van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) van Hogeschool Rotterdam. Per 1 oktober 2017 start hij in zijn nieuwe functie. Op korte termijn zal de procedure gestart worden die ontstaat door zijn vertrek bij IGO.

Naast zijn heao propedeuse heeft hij de eerstegraads bevoegdheid Staatshuishoudkunde en Statistiek behaald en is daarnaast afgestudeerd in de Master Educational Management. Hij is zijn onderwijscarrière begonnen als docent bij Albeda Rotterdam. Sinds 1999 is hij werkzaam bij de hogeschool, eerst als docent Economie en vanaf 2000 als onderwijsmanager van de opleiding Bedrijfseconomie. Vanuit die functie vertegenwoordigde hij de hogeschool in het Sectoraal Adviescollege. Vanaf 2004 vervult hij de functie van instituutsdirecteur, eerst bij het Instituut voor Financieel Management en vanaf 2011 bij IGO. Naast directeur is hij bestuurslid van de Hoger Onderwijsgroep Bouwopleidingen en lid van de programmacommissie COE Delta Technologie Zeeland. 

Wijnand van den Brink: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. Vanuit mijn ervaring en jarenlange betrokkenheid bij de hogeschool wil ik mij als bestuurder graag inzetten om Hogeschool Rotterdam verder te brengen in haar ontwikkeling." 

Goed verankerd in het onderwijs

De Raad van Toezicht is verheugd met deze benoeming. De nieuwe bestuurder is goed verankerd in het onderwijs, de hogeschool en de stad Rotterdam. Hij is in zijn loopbaan bij de hogeschool een verbinder gebleken, die in staat is om een organisatieverandering te leiden. Eigenschappen die heel waardevol zijn, gezien de grote uitdagingen waar de hogeschool voor staat.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.