Ga direct naar de content

Werkloosheid onder afgestudeerden HR gedaald

13 juni 2017

In 2016 is de werkloosheid onder afgestudeerden bij Hogeschool Rotterdam sterker gedaald (-2,4%) dan landelijk (-1,3%). Het percentage HR-alumni dat na anderhalf jaar geen baan heeft nam af van 6% in 2015 naar 3,2% in 2016. Dit blijkt uit de resultaten van de HBO-Monitor 2016, het jaarlijkse onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde hbo-studenten.

Tevredener

Afgestudeerden van onze hogeschool zijn ten opzichte van vorig jaar tevredener over de voorbereiding op toetreding tot de arbeidsmarkt. Zij spreken zich ook positiever uit over docenten, de inhoud van de gevolgde opleiding en over toetsing en beoordeling.

HBO-Monitor

De HBO-Monitor is een jaarlijks onderzoek onder afgestudeerde hbo’ers dat wordt uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University. Gedetailleerde informatie over het onderzoek is te lezen op de website van Vereniging Hogescholen.

De Vereniging Hogescholen presenteerde afgelopen week onderstaande cijfers met betrekking tot de landelijke werkloosheid onder afgestudeerde hbo'ers: