Vrijwilligerswerk Faciliteiten en Informatietechnologie: opknapbeurt voor Rotterdamse basisschool

15 maart 2017

Op vrijdag 17 maart gaan 60 medewerkers van de dienst Faciliteiten en Informatietechnologie klussen op Openbare Basisschool Eduard van Beinum in Rotterdam. Samen met leraren en (groot)ouders van leerlingen van de school en medewerkers van Stichting BOOR, waar de school onder valt, geven zij het gebouw een flinke opknapbeurt. In totaal zetten zo’n 120 vrijwilligers zich in om het gebouw van binnen en van buiten een ‘extreem make-over’ te geven.

Het schoolgebouw heeft te kampen met achterstallig onderhoud en is nodig toe aan een metamorfose. “De leerlingen en de leraren verdienen een prettige en veilige leeromgeving en vanuit onze maatschappelijke rol willen wij hen graag helpen om dat te realiseren”, stelt directeur Faciliteiten en Informatietechnologie Anneli van de Reijden. “Vanuit het project Alle hens aan dek kiezen zij jaarlijks een gebouw uit dat we – bij wijze van leerwerktraject – een opknapbeurt geven. We stellen menskracht en middelen beschikbaar en hebben ook een groot aantal leveranciers bereid gevonden om gratis materialen ter beschikking te stellen.”

Leerlingen, leraren en de ouders hebben zelf creatieve ideeën ingebracht voor hoe hun droomschool eruit moet zien, waarna een architect (een van de ouders) ze verder heeft uitgewerkt. Zo zullen bijvoorbeeld het schoolplein en de tuin een blikvanger worden waarin nieuwe moestuintjes worden aangelegd. Een idee van de leerlingen dat het helaas om veiligheidsredenen niet gered heeft, is een glijbaan vanaf het dak van de school. De ouderraad is erg blij met het initiatief en heeft maar liefst 10.000 euro opgehaald om bij te dragen aan de realisatie.

Voor de leerlingen heeft de klusdag een extra voordeel, want zij krijgen niet alleen een mooie leeromgeving, maar hebben ook een vrije dag.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.