Menu Zoeken English

Verbouwing Rotterdam Mainport Institute

Transparant uiterlijk en betere faciliteiten
06 juni 2018

Sinds september 2017 heeft het Rotterdam Mainport Institute (RMI), na een grondige verbouwing, een betere huisvesting met een transparant uiterlijk en betere faciliteiten. Dit is gerealiseerd in goed overleg met studenten, docenten en directie.

Het Rotterdam Mainport Institute is hét instituut van Hogeschool Rotterdam dat gericht is op de Rotterdamse haven. Om in Rotterdam de beste hbo-opleidingen voor scheepvaart, scheepsbouw, havens en logistiek aan te kunnen bieden is in 2012 de samenwerking aangegaan met de STC-Group. Het Rotterdam Mainport Institute is dan ook gevestigd in het STC-gebouw aan de Lloydstraat 300 te Rotterdam.

Om de groei die het instituut de afgelopen jaren heeft doorgemaakt te kunnen blijven huisvesten, was het noodzakelijk te gaan verbouwen. RMI zag hierin gelijk de kans om gehoor te geven aan wensen van studenten en medewerkers. In meerdere overleggen was de consensus een transparante en moderne uitstraling te realiseren. Daarnaast was er vraag naar betere faciliteiten en meer studieruimtes.

In de zomer van 2017 is er hard gewerkt aan de verbouwing om ervoor te zorgen dat in september het nieuwe collegejaar goed van start kon gaan. RMI is van drie naar vier verdiepingen (9e t/m 12e) gegaan en heeft de gewenste transparantie bereikt door meer raamwerk in te zetten. Daarnaast zijn er nieuwe smart-boards en computers aangeschaft. Bovendien heeft elke verdieping een eigen onderwijsplein waar studenten samen kunnen komen en kunnen studeren. Ook zijn er kleine projectruimtes gemaakt met elk een tv-scherm, waar studenten bijvoorbeeld gezamenlijke projecten kunnen maken en bespreken.

Met de nieuwe huisvesting heeft RMI de perfecte omgeving gecreëerd voor zijn studenten op een locatie met het beste uitzicht op Rotterdam én de Rotterdamse haven.

    

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen