Ga direct naar de content

Studiebeurs Rotterdam & Studiebeurs+ in najaar 2017

Volop informatie over opleidingen
06 juni 2017

Het Rotterdamse hoger beroepsonderwijs organiseert op 11 en 12 oktober Studiebeurs Rotterdam en op 21 november Studiebeurs+.

Studiebeurs Rotterdam

Deze beurs is een eerste kennismaking met het hbo voor havo 4, vwo 5 en mbo niveau 4. Plenair worden de leerlingen geïnformeerd over wat studeren in het hbo inhoudt. Daarnaast maken zij op de beursvloer kennis met studenten van de Rotterdamse hogescholen. Studiebeurs Rotterdam richt zich op leerlingen in de oriëntatiefase en wordt aangeboden door Hogeschool Inholland, Thomas More, Eurocollege, Codarts Rotterdam en Hogeschool Rotterdam.

Studiebeurs+

Op deze beurs zijn ruim 30 hbo- én wo-instellingen vertegenwoordigd. Er worden ca. 140 verschillende klassikale voorlichtingen aangeboden. Elke leerling kan deelnemen aan maximaal drie voorlichtingsrondes. De beurs is bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en door het verdiepende karakter juist geschikt voor eindexamen- en voorexamenleerlingen in de keuzefase. Voor deelname rekenen wij een eigen bijdrage van €5,- per leerling.

In verband met aanmelddatum 1 mei (bij selectie 15 januari), wordt Studiebeurs+ vanaf het komend studiejaar in het najaar georganiseerd.

De beurzen in een notendop

Studiebeurs Rotterdam Studiebeurs+
Datum 11 en 12 oktober 2017 21 november 2017
Doelgroep 11 oktober: havo 4 en vwo 5