Menu Zoeken English

Fysiotherapie start met nieuw curriculum

Meer contact met praktijk
17 november 2017

Onze nieuwe eerstejaarsstudenten zijn dit jaar gestart met een nieuw curriculum. In dit nieuwe curriculum worden studenten vanaf dag één in contact gebracht met de beroepspraktijk door middel van opdrachten, simulaties, (grootstedelijke) vraagstukken en snuffelstages, waardoor de student een helder beroepsbeeld krijgt.

De eerste geluiden over het nieuwe curriculum, op basis van docent- en studentevaluaties, zijn erg enthousiast. De tomeloze inzet van studenten en het tempo waarin toch ingewikkelde leerstof wordt aangepakt en opgepikt verrast het docententeam. Studenten geven aan dat de opdrachten inspirerend zijn en dat ze op sommige momenten de plenaire momenten liever niet hebben, zodat ze zelfstandig(er) kunnen werken; de attitude verandering die we graag wilden is zich inderdaad aan het voltrekken.

Nieuwe leslokalen

In verband met deze onderwijsvernieuwing heeft ook de werkomgeving een metamorfose doorgemaakt. Studenten gaan werken in ‘leerpraktijken’. Iedere student kiest hier, onder begeleiding en coaching van twee docenten, zijn eigen richting en leerweg. Deze methodiek zorgt voor een grote activatie van studenten en draagt bij aan zelfsturing en eigenaarschap. Hiervoor was het nodig multifunctionele praktijkruimtes in te richten.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen