Menu Zoeken English

Bachelor International Business in september 2018 van start

Bedrijfskundige opleiding in het Engels
19 maart 2018

In september 2018 start Hogeschool Rotterdam Business School met de nieuwe opleiding International Business. De bedrijfskundige opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière, komt voort uit de huidige opleidingen International Business and Languages, International Business and Management Studies en Trade Management for Asia. Binnen de nieuwe Engelstalige opleiding komen vier differentiaties, die allen vallen onder hetzelfde CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs).

Waarom deze nieuwe opleiding?

In 2017 is er een landelijke afspraak gemaakt om alle bestaande internationale business opleidingen samen te voegen onder één CROHO: International Business. De opleidingen van Hogeschool Rotterdam Business School vallen hier ook onder. Dat betekent dat de basis van de huidige internationale business opleidingen hetzelfde wordt.

Kleinschalig onderwijs

In de onderwijsvisie van Hogeschool Rotterdam Business School is kleinschalig onderwijs een belangrijk element. Om deze kleinschaligheid binnen de populaire internationale opleidingen zo goed mogelijk te behouden, is ervoor gekozen om de nieuwe opleiding International Business aan te bieden onder vier differentiaties. De basis van deze differentiaties is hetzelfde, maar studenten kunnen zich via de differentiaties specialiseren in het onderwerp van hun keuze. Studiekiezers schrijven zich daarom direct in via Studielink voor de differentiatie van hun keuze en starten vanaf jaar één in deze differentiatie van de opleiding.

Hogeschool Rotterdam Business School biedt de volgende differentiaties van de opleiding International Business aan:

International Business & Languages

Focus op internationale marketing, communicatie en sales met intensief taalonderwijs (Frans, Duits of Spaans). Komt voort uit de opleiding International Business and Languages

International Business & Management

Brede internationale business opleiding met Engels als voertaal. Rondom relevante en actuele thema's in het bedrijfsleven, leer je over onder andere marketing, finance, logistiek en management. De student loopt stage en/of een studiesemester in het buitenland. Komt voort uit de opleiding International Business and Management Studies.

International Business & Supply Chain Management

Brede international business opleiding met extra aandacht voor wereldwijde logistiek en supply chain management. Komt voort uit de opleiding International Business and Management Studies, maar wordt met de expliciete focus op logistiek en supply chain management voor het eerst aangeboden.

International Business for Asia

Focus op handel met Azië. Veel aandacht voor marketing en sales. Daarnaast les in één van de talen Mandarijn, Japans of Indonesisch. Komt voort uit de huidige opleiding Trade Management for Asia.

Diploma

Studenten die vóór september 2018 aan één van de International Business opleidingen zijn gestart vervolgen hun huidige opleiding. Als zij binnen vijf jaar afstuderen ontvangen zij een diploma van deze opleiding. Nieuwe studenten vanaf september 2018 zullen bij afronding van hun studie een diploma van de opleiding ‘International Business’ ontvangen, ongeacht welke differentiatie ze gekozen hebben.

Hogeschool Rotterdam Business School

De economische wereld verandert snel en ingrijpend. Dat vraagt volgens Hogeschool Rotterdam om praktijkgerichte, onderzoekende professionals die flexibel en intuïtief kunnen inspelen op (inter)nationale veranderingen. Aan de Hogeschool Rotterdam Business School op onze locatie aan de Kralingse Zoom stomen wij toekomstige professionals klaar voor het Nederlandse én internationale bedrijfsleven. Hier vind je opleidingen op het vlak van finance, commerce, management en international business bij elkaar onder één dak.

Mocht u vragen hebben over het nieuwe ‘International Business’ CROHO neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting.

 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.