Menu Zoeken English

Havo ontmoet Ad

Digitale decanenbijeenkomst
09 juni 2021

Donderdag 25 maart vond de digitale decanenbijeenkomst 'Havo ontmoet Ad' bij de Rotterdam Academy plaats. Ook havisten kiezen voor de Associate degree (Ad) opleidingen, in studiejaar 2020-2021 startten maar liefst 260 havisten met één van onze Ad-opleidingen.

Tijdens deze bijeenkomst werd uitgebreid gesproken over de keuze voor een Ad-opleiding, de plaats van de Ad binnen het hoger onderwijs, hoe Rotterdam Academy het onderwijs vormgeeft en kwamen doorgestroomde havisten aan het woord. Hieronder lees je een impressie van de vragen die door studenten en docenten werden beantwoord.

Waarom kiest een havist voor een Ad?
De aanwezigen studenten gaven aan dat zij de keuze voor een Ad hebben gemaakt omdat het een praktische opleiding is: ‘De theorie pas je direct toe in de praktijk’. Een student die na de havo in het eerste jaar van bacheloropleiding was gestopt benoemde het als volgt: ‘Bij de bachelor kreeg ik te veel theorie in een keer; ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan’. Daarnaast benadrukte zij: ‘Het is niet minder hard werken bij de Ad’. 

Over de ervaringen met de overstap van de havo naar de Ad werd het volgende gezegd: ‘Het tempo wordt opgevoerd’ en ‘Het is duidelijk wat er van je wordt verwacht; je kan direct aan de slag’. Daarnaast gaven de studenten unaniem aan dat de kleinschaligheid en begeleiding hen veel steun geeft. Ook over de aanwezigheidsplicht die bij sommige modules geldt waren zij positief: ‘Het helpt om je punten te halen’.   

Wat is de meerwaarde en het niveau van de Ad?
Een Ad-opleiding is een opzichzelfstaande opleiding die tussen het mbo niveau 4 en de hbo-bachelor zit. Studenten moeten wel hbo-niveau aankunnen als zij willen starten met een Ad-opleiding. Het startniveau van de opleiding is hetzelfde als bij de bachelor, echter is het niveau dat ze hebben na afronding van de opleiding anders. Nadat zij zijn afgestudeerd hebben de studenten een volwaardig hbo-diploma op niveau 5. Met dit diploma hebben zij de keuze om door te studeren aan een aanverwante bacheloropleiding of de arbeidsmarkt te betreden. De Ad-opleidingen zijn in samenwerking met het werkveld ontwikkeld en sluiten hierdoor goed aan op de behoefte van de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie over welke Ad-opleidingen we aanbieden en ervaringen van studenten zie:www.rotterdamacademy.nl

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen