Menu English

Havo Beta programma

Experimenteren bij Engineering & Applied Sciences
08 juni 2022

Met het Havo Beta programma van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt) krijgen havo 4 leerlingen de kans om een kijkje te nemen bij verschillende hogescholen. Bij Hogeschool Rotterdam gaan de leerlingen in vier bijeenkomsten aan de slag met Het Experiment bij de opleidingen van het instituut Engineering & Applied Sciences (EAS).

Het Havo Beta programma is bedoeld om leerlingen met een N-profiel te inspireren en informeren en kan als opmaat dienen voor de keuze voor een onderwerp voor het profielwerkstuk en vervolgopleiding.

Het Experiment

In Het Experiment doorlopen de havisten de ontwerpcyclus en maken zij kennis met vijf verschillende opleidingen. De volgende opleidingen komen aan bod: Chemie, Werktuigbouwkunde, Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie, Automotive en Elektrotechniek.

De vier bijeenkomsten (9.00-12.00 uur) vinden In de periode april – juni plaats op de locatie Academieplein in het Technopark en op de locatie RDM Rotterdam. 18 leerlingen van zeven verschillende scholen uit Leiden, Gouda en regio Rotterdam hebben zich voor dit programma ingeschreven. Bij de eerste bijeenkomst op 16 april maakten de leerlingen kennis met onderzoek in het laboratorium bij de opleiding Chemie. In een afwisselend programma werden proefjes uitgevoerd aan de hand van de eerder gekregen theorie. Ook bij de andere bijeenkomsten wordt na de theorie een praktische opdracht uitgevoerd en kunnen de leerlingen hun eigen creativiteit inbrengen. Zo werden ze in de werkplaats van RDM uitgedaagd om een zelf gemaakte auto zo ver mogelijk te laten rijden.

Het volledige programma ziet er als volgt uit: 

  • Onderzoeken -  opleiding Chemie - donderdag 21 april 09.00 tot 12.00 uur
  • Programma van eisen opstellen – opleidingen: Mens en techniek/Gezondheidszorgtechnologie en Werktuigbouwkunde - donderdag 12 mei 09.00 tot 12.00 uur
  • Prototypen – opleiding Automotive - donderdag 19 mei 09.00 tot 12.00 opleiding – locatie RDM Rotterdam
  • Realiseren - opleiding Elektrotechniek - donderdag 16 juni 09.00 tot 12.00Technopark

Reacties van de leerlingen

“Het was supergezellig en goed georganiseerd.”

“Het was een leuk onderdeel, veel kennis opgedaan.”

“Echt een topdag! Was ook blij dat we nu ook echt zelf wat konden doen/maken. Ook aardige mensen die ons hielpen en begeleiden die dag.”

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen