Menu English

Flexibele deeltijdopleiding Verpleegkunde

Je eigen tempo en route bepalen
08 juni 2022

Hogeschool Rotterdam biedt een flexibele deeltijdopleiding Verpleegkunde aan voor mbo-V (niveau 4) studenten. In deze flexibele deeltijdopleiding staat de leervraag van onze studenten centraal en kan de leerweg ten opzichte van hun medestudenten verschillen in tempo, plaats, inhoud, vorm en begeleiding. Hiermee sluiten we aan bij wat de student wil, weet en al kan.

Studenten die al een mbo-V (niveau 4) diploma hebben behaald, BIG-geregistreerd zijn én een arbeidsovereenkomst als hbo-Verpleegkundige van minimaal 24 uur hebben, kunnen deelnemen aan de flexibele deeltijdopleiding verpleegkunde.

De praktijk (werkplekleren) is het uitgangspunt van het leren. Integratie van geleerde kennis en vaardigheden in het oplossen van actuele praktijkproblemen vormen de basis van het leerplan. Tijdens de opleiding werken de studenten toe naar leeruitkomsten die zijn afgeleid van de competenties zoals die zijn vastgelegd in het landelijk opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020.

Programma flexibele deeltijd

Studenten hebben de keuze om de leeruitkomst af te ronden op de door de opleiding voorgestelde wijze of om voor alternatieve toetsvormen te kiezen. Daarbij kan er per leeruitkomst getoetst worden of met een combinatie van leeruitkomsten. Er is geen vast onderwijsprogramma in deze opleidingsvariant. De student kiest, gesteund door een studiecoach (docent) van de opleiding en een praktijkcoach uit de instelling zelf passende leeractiviteiten uit. Het volgen van workshops, colleges, e-learnings e.d. is mogelijk naast een hele brede variatie aan leeractiviteiten op school, online en in de praktijk.

Werkplekleren bij de variant flexibele deeltijd

De student die deelneemt aan de variant flexibele deeltijd heeft een werkplek waarmee hij kan voldoen aan de vastgelegde leeruitkomsten. Het hebben van een werkplek is noodzakelijk om deel te nemen aan het onderwijs in de betreffende periode. De werkzaamheden die de student verricht, dienen dusdanig van aard te zijn dat de leeruitkomsten, gericht op het Nederlandse kwalificatie framework (NLQF niveau zes), behaald kunnen worden.

Ontstaan uit Experiment Leeruitkomsten

Deze flexibele deeltijd variant komt voort uit het Experiment Leeruitkomsten, waar Hogeschool Rotterdam met een deel van haar bacheloropleidingen aan heeft deelgenomen. Dit experiment duurde van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2022. Na een positief beoordeelde accreditatie in mei 2021, heeft de opleiding Verpleegkunde besloten om de flexibele variant te behouden. Dit betekent dat opleidingstrajecten kunnen worden ingericht en afgestemd op de uitgangspositie, werksituatie, kenmerken en behoeften van individuele studenten of groepen van studenten.

Meer informatie kun je hier vinden

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen