Menu Zoeken English

De ergotherapeut, hét beroep van de toekomst

Specialist in participatie
19 maart 2018

Er wordt de afgelopen jaren veel geschreven en gesproken over de participatiesamenleving. Een samenleving waarin iedereen mee doet en waarin burgers geactiveerd worden hieraan een bijdrage te leveren.

Daar waar mensen beperkingen ervaren in deelname aan de samenleving staat de ergotherapeut klaar. Hij of zij coacht en begeleidt cliënten en omgeving bij het vinden van mogelijkheden, om activiteiten te ondernemen die belangrijk en waardevol zijn voor de cliënt. De beperkingen waar mensen mee te maken krijgen en die onderdeel uitmaken van het werkterrein van de ergotherapeut, kunnen zowel fysiek als psycho-sociaal van aard zijn. Daarnaast doen zij zich voor op verschillende terreinen, denk hierbij aan wonen, werken en vrijetijdsbesteding.

Waar werkt een ergotherapeut?

Als ergotherapeut kun je een eigen praktijk beginnen, iets dat de afgelopen jaren steeds vaker gebeurt. Ook kun je aan de slag gaan bij een zorginstelling, als WMO adviseur bij de gemeente of als re-integratie deskundige op het gebied van arbeid bij een re-integratie bedrijf. Wanneer je meer affiniteit met techniek en zorg hebt, zijn ook hier mogelijkheden.

De ergotherapeut

Ergotherapeuten zijn doeners en creatieve denkers. Ze houden ervan om dingen uit te proberen. Daarnaast zijn ze geïnteresseerd in mensen en niet bang om een praatje aan te knopen met wild vreemden. Ook kunnen zij zich goed verplaatsen in de leefwereld van andere mensen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen