Ga direct naar de content

Pilot keuzedeel voorbereiding hbo bij mobiliteit

Samenwerking Techniek College en Hogeschool Rotterdam
06 maart 2017

Docenten van het domein Mobiliteit van het Techniek College Rotterdam (samenwerkingsschool Zadkine en Albeda) en de opleiding Automotive van Hogeschool Rotterdam werken samen aan de invulling van het keuzedeel voorbereiding hbo. Het doel is de aansluiting te verbeteren tussen de uitstroom van de mbo niveau 4 opleiding naar de HR opleiding.

Dit is een pilot, waarbij in het programma veel aandacht aan extra wiskunde wordt besteed.

Doel van deze pilot

• Collegiale feedback tussen de mbo- en hbo-docenten wiskunde om de programma's beter op elkaar te laten aansluiten.
  • Na evaluatie kan deze pilot mogelijk verder uitgerold worden naar andere mbo motorvoertuigtechniek opleidingen in de regio.

Doel van het programma

• Wiskunde B in het studieprogramma voor mbo’ers.
  • Kennismaking met de opleiding.
  • Meer studiesucces voor mbo’ers tijdens de hbo-opleiding Automotive

Kennismakingsdag 17 maart 2017

Tijdens de kennismakingsdag op 17 maart komen mbo studenten van jaar 2 bij de opleiding Automotive op bezoek. Ongeveer 20 mbo studenten zullen deelnemen aan een interactief programma. Zij krijgen een workshop 3D CAD tekenen en volgen een reguliere les Engineering. Daarna wordt door eerstejaars studenten van de opleiding Automotive een presentatie van hun eerstejaar project gegeven. De mbo studenten worden gevraagd vanuit hun eigen expertise technisch inhoudelijke feedback te geven op de behaalde resultaten. Leerzaam voor beide partijen.

John Janssen + Brahim Boukhari + Willem Tulp (Wiskunde docent TCR) + Michiel Rutte (docent TCR)

Meer informatie: b.boukhari@hr.nl