Ga direct naar de content

UNESCO Lezing 'Slavernij en kolonialisme in Nederlandse geschiedenisboeken'

27 juni 2016

Dr. Melissa Weiner geeft op 29 juni een gastcollege voor studenten en docenten over behandeling van slavernij in het Nederlands onderwijs. Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het Keti Koti Festival, dat afschaffing van de slavernij herdenkt, en in het kader van UNESCO.

Datum en Tijd

Woensdag 29 juni
Tijd: 12.00 - 13.00 uur

Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40, Symposiumzaal, 1e verdieping hoogbouw

Voor studenten, docenten en andere geïnteresseerden

Melissa Weiner

De lezing van Melissa geeft inzicht in de wijze waarop in geschiedenisboeken in het VO en basisonderwijs invulling wordt gegeven aan het Nederlandse slavernijverleden. Haar doel is om met deze kennis het debat over slavernij te verdiepen, de dialoog aan te gaan met elkaar en inzicht te krijgen in de werking van vooroordelen. Het biedt de toekomstige beroepskracht (met name leraren en social workers) kennis en methoden om in een pluriforme samenleving een complex onderwerp bespreekbaar te maken.

Hogeschool Rotterdam is sinds begin dit jaar officieel UNESCO-school. De lezing van Melissa valt onder het UNESCO onderwijsprogramma 'History and Memory for Dialogue' en wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst. De lezing is in het Engels.

Wil je erbij zijn? Aanmelden kan via deze link.