Tweede Kamerlid Frank Futselaar (SP) bezoekt Hogeschool Rotterdam

19 juni 2017

Op maandag 19 juni gaan Tweede Kamerlid Frank Futselaar (SP) en CvB-voorzitter Ron Bormans met elkaar in gesprek op de hogeschool. Op de agenda staan onder andere het geheim achter studiesucces en de groeiende Associate degree-opleidingen van de HR. Het is de eerste officiële kennismaking tussen het Kamerlid en de Collegevoorzitter.

Frank Futselaar is sinds kort het gezicht van de SP in de Tweede Kamer als het gaat om onderwijs en wetenschap. Als onder andere voormalig docent aan Saxion en lid van de Landelijke Studentenvakbond heeft Futselaar veel kennis van het onderwijsveld en hoger onderwijs.

In een onlangs gepubliceerd artikel op ScienceGuide wordt hij ook wel ‘de wandelende almanak’ genoemd omdat ‘hij altijd bezig is nieuwe kennis te vergaren en verbanden te leggen’. Op maandag 19 juni komt Futselaar zijn licht opsteken tijdens een werkbezoek aan Hogeschool Rotterdam.

Programma

Tijdens het werkbezoek staan drie thema’s op de agenda:

  1. Het succes van tweejarige Associate degree-opleidingen van Rotterdam Academy
  2. Binding tussen docent en student als een van de ingrediënten van studiesucces
  3. Instemmingsrecht van opleidingscommissies per 1 september 2017 als gevolg van wijzigingen in de Wet Versterking Bestuurskracht

Diverse collega’s van de hogeschool leveren een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Lees ook: blogs van Ron Bormans

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.