Team Phidippides gaat naar de Shell Eco-marathon in Londen

18 mei 2017

Al tien jaar doet Hogeschool Rotterdam mee met de Shell Eco-marathon, een wedstrijd voor zelfgebouwde energiezuinige voertuigen. Het team van de hogeschool heet Phidippides en gaat op 23 mei naar Londen om zich voor te bereiden op het belangrijkste onderdeel van deze wedstrijd. Het doel van deze wedstrijd is om zoveel mogelijk kilometers te rijden op één liter euro 95 benzine.

Team Phidippides

Het team doet voor de 10e keer mee aan de Shell Eco-Marathon. Dit jaar doen ze mee aan twee evenementen: Main Event in Londen en Challenger Event op Le Mans. Team Phidippides bestaat uit twee aparte teams die beiden een voertuig hebben en rijden in een andere klasse. De Urban Concept klasse wordt in Londen gereden met de elektrische Quadriga II, die lijkt op een gewone auto. In de Prototype klasse op Le Mans rijdt team Phidippides mee met de op waterstof rijdende Triga II. In deze klasse gaat het om het meest zuinige voertuig en krijgen de teams meer vrijheid om hun voertuig vorm te geven.


Team Phidippides met de Quadriga II, rechts Danny van Zijl

Derdejaars student Automotive Danny van Zijl (23 jaar oud) is bestuurder van het voertuig Quadriga II en zal tijdens de race op 26 en 27 mei live verslag uit brengen van de marathon door middel van een studenttakeover. Tijdens deze dagen is hij de baas van het Hogeschool Rotterdam Instagram account. Volg hier de takeover. Volg Team Phidippides ook via hun eigen Facebookpagina.

De voertuigen

Phidippides heeft twee voertuigen. De Quadriga II is een elektrisch voertuig dat dicht bij de realiteit staat. Het stadsvoertuig heeft verlichting, een claxon en een ruitenwasser. Met de Triga II doet het team mee in de futuristische klasse van de competitie. Deze auto weegt slechts 46 kg en rijdt op waterstof, waardoor hij geen schadelijke stoffen uitstoot.

Shell Eco-marathon

De Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De internationale studenten gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. Veertien Nederlandse teams nemen het van 23 tot en met 28 mei tijdens de Shell Eco marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.