Menu Zoeken English

Studiebeurs+ door Inholland en Hogeschool Rotterdam

02 februari 2016

Op dinsdag 2 februari 2016, organiseren Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland, in samenwerking met de decanenkring regio Rotterdam, voor het eerst zelf de Studiebeurs+.

Dit voorlichtingsevenement vindt plaats op de hogeschoollocaties Academieplein en Rochussenstraat. Studiebeurs+ is bedoeld voor leerlingen uit 4/5 havo en 5/6 vwo en hun ouders of begeleiders. Tussen 17.30 en 22.00 uur bezoeken ca. 5500 leerlingen en ouders deze beurs. 

Op beide locaties is er een opleidingenmarkt, de Rochussenstraatlocatie biedt informatie over wo-instellingen en op het Academieplein over de hbo-instellingen. Bij elkaar zijn er 30 landelijke instellingen vertegenwoordigd. In de lokalen van de twee locaties zijn er ruim 130 verschillende voorlichtingen van 30 minuten, waarvan de leerlingen van de bezoekende scholen er van tevoren maximaal drie mochten selecteren.

Zowel Hogeschool Rotterdam als Hogeschool Inholland zijn al een aantal keer gastheer geweest voor dit evenement, toen het nog werd georganiseerd door het AoB, een commerciële partij, onder de naam Interscholaire. Maar vanaf dit jaar ligt de volledige organisatie dus volledig in handen van Inholland en Hogeschool Rotterdam.

Gezien het grote aantal bezoekers is dit één van de belangrijkste voorlichtingsevenementen voor onze hogeschool. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen