Menu Zoeken English

Studenten tevreden over buitenlandstages, wel zijn er verbeterpunten

09 mei 2018

Studenten van Hogeschool Rotterdam zijn tevreden over (de begeleiding van) buitenlandstages. Met name docenten die gemakkelijk te benaderen zijn en het altijd bereid zijn om hun vragen te beantwoorden, wordt goed gewaardeerd door studenten. Dit en meer blijkt uit een eigen onderzoek van Hogeschool Rotterdam.

Wel vinden ze dat het delen van ‘good practices’, afstemming tussen de instituten, vereenvoudiging van processen en de communicatie beter kan. Een nieuwe projectgroep gaat zich buigen over de verbeterpunten, die ervoor moeten zorgen dat studenten hun buitenlandstage op een goede manier kunnen doorlopen. Daarbij zal de projectgroep ook kijken naar de ondersteuning van studenten door de stagebegeleiders en stagecoördinatoren.

Enquête KRO-NCRV

Reden voor het eigen onderzoek was de enquête van KRO-NCRV vorig jaar onder hbo-studenten die bezig waren met een buitenlandstage of dat de afgelopen twee jaar hadden gedaan. Aan het onderzoek hadden zo’n honderd studenten van Hogeschool Rotterdam meegedaan. Ongeveer de helft gaf toen aan niet goed te zijn voorgelicht over de cultuurverschillen en risico’s in het land van de stage. Ook gaf een derde aan dat zij meer contact en begeleiding vanuit de hogeschool hadden verwacht.

Kwalitatief goede buitenlandstage(begeleiding) vindt de hogeschool zeer belangrijk en nam daarom het signaal zeer serieus, hoewel de opleidingen zich indertijd niet herkenden in de conclusies van het KRO-NCRV-onderzoek en de onderzoeksopzet sterk in twijfel trok. Verschillende instituten en het Centre of International Affairs (CoIA) hebben vervolgens in opdracht van het CvB zelf een nader onderzoek gedaan.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen