Menu Zoeken English

Studenten kiezen Adriaan de Jongh als docent van het jaar

12 februari 2016

De studenten van Hogeschool Rotterdam hebben Adriaan de Jongh van de Ad-opleiding Officemanagement verkozen tot de docent van het jaar. Hij ontving de prijs donderdagavond tijdens één van zijn colleges. De verkiezing is een initiatief van de studentengeleding van de Centrale Medezeggenschapsraad (sgmr) van de hogeschool. In totaal waren er veertien docenten genomineerd.

De studenten loven Adriaan de Jongh (docent Wet) om zijn studentgerichtheid en passie voor zijn vak. ‘’Meneer de Jongh weet wat de studenten nodig hebben. Hij hanteert een duidelijke structuur in zijn lessen en neemt de tijd om de stof goed uit te leggen. Na de les is hij altijd beschikbaar voor wat hij noemt: gratis juridisch advies. Hij beantwoordt vragen per mail binnen 24 uur en geeft cijfers binnen 48 uur. Het is altijd boeiend en leuk om naar hem te luisteren. Meneer de Jongh behandelt ons als volwassenen en volwaardige hbo-studenten. We voelen ons gewaardeerd,’’ zo schrijven de studenten in hun motivatiebrief.

De andere genomineerde docenten waren: Yamima Allali (accountancy), Matthijs Glerum (bedrijfseconomie), Gerard Cloosterman (bouwkunde), Joris Berding (chemie), Steve Abdoelhamid (commerciële economie), Yvette Verhoef (gezondheidstechnologie), Peter Volken-Smidt (ruimtelijke ordening en planologie), Niels Kropman (vastgoed en makelaardij), Jeroen Langedijk (watermanagement), Mathijs van Zuilen (international business & management studies), Okke de Jong (AD crossmediale communicatie), Pascal van Schajik (AD pedagogisch educatief medewerker) en René Hoogendoorn (AD engineering).

Verkiezing Interstedelijk Studenten Overleg

Hogeschool Rotterdam heeft Adriaan de Jongh ook voorgedragen voor de jaarlijkse verkiezing van de docent van het jaar van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Inmiddels is bekend geworden hij niet tot de laatste vijf kandidaten behoort voor die titel. Het ISO maakt de uiteindelijke winnaar op 5 maart bekend. 

Adriaan de Jongh werd donderdagavond tijdens zijn college verrast door studenten van de sgmr (foto: Profielen) 

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen