Menu Zoeken English

Studenten Hogeschool Rotterdam bij 'Rotterdam 100'

18 februari 2016

Op 11 en 12 februari vond in de Rotterdam Science Tower de ‘24 Hours Creation Battle’ plaats. 24 uur lang werkten (inter)nationale studenten, waaronder studenten van Hogeschool Rotterdam in multidisciplinaire teams aan oplossingen voor actuele problemen uit ‘The Next Economy’.

Geïnspireerd door voormalig premier Jan Peter Balkenende werden de jonge talenten aan het werk gezet om innovatieve businessmodellen te ontwikkelen voor een toekomstbestendige economie.

Scholing in innovatie en ondernemerschap

De 24 Hours Creation Battle is een selectiemoment van de 'Rotterdam 100' (voorheen 'Battle of Excellence'), een talentencompetitie waarin studenten en young professionals geschoold worden in innovatie en ondernemerschap door de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Met de Rotterdam 100 beogen burgemeester Aboutaleb en de betrokken bedrijven, gemeentelijke instellingen en kennisinstellingen de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van een ondernemende en innovatieve beroepsbevolking in de regio. Tijdens het evenement benadrukten gevestigde bedrijven als Rotterdam Partners, ABN AMRO, CGI en de Port of Rotterdam meer dan eens het belang van samenwerking met jonge, creatieve geesten voor de uitdagingen en veranderingen op economisch, technologisch en maatschappelijk gebied van nu.

Businessmodellen ontwikkelen

De deelnemende partners daagden de 100 studenten uit om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen op gebieden als techniek, logistiek, en de circulaire economie. Gedurende 24 uur kregen studenten de mogelijkheid om aan hun businessmodellen te werken, workshops te volgen en inspirerende toespraken bij te wonen. Voormalig premier Balkenende, momenteel werkzaam als partner bij EY, maakte de studenten tijdens een inspirerende toespraak bewust van de veranderende wereld en moedigde de 100 jonge geesten aan om de wereld te veroveren met hun innovatieve ideeën.   

Na een nacht zonder slaap was de ontlading tijdens de winnaarsceremonie groot. De vier winnende teams behaalden met hun overwinning een plaats in de volgende ronde van de Rotterdam100: de ‘Getting It Done Battle’. Tijdens deze ronde krijgen de teams de mogelijkheid om hun ideeën binnen één van de deelnemende bedrijven verder uit te werken. Vijf studenten van Hogeschool Rotterdam zijn doorgedrongen tot de finale, die een spannende strijd belooft te worden waarin de teams in samenwerking met de bedrijven tegen elkaar zullen strijden om de felbegeerde titel ‘Rotterdam Most Excellent’ én een reis naar Boston.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen