Menu Zoeken English

Student Furkan maakt film over zoektocht naar identiteit

18 augustus 2017

Furkan Erdogan (19), student global marketing en sales aan Hogeschool Rotterdam, filmt de zoektocht naar zijn biculturele identiteit. Furkan is een Rotterdammer van Turkse komaf. Zijn zoektocht naar zijn identiteit speelt zich af tegen de achtergrond van de toenemende polarisering in Nederland.

Furkan werkt samen met regisseur Maarten Maartensma. De filmmakers zijn een crowdfunding gestart om tienduizend euro in te zamelen zodat ze de film Furkan van Oranje af kunnen ronden. De regisseur volgt voor de film Furkan twee jaar lang met een camera. Furkan interviewt onder andere vrienden en familie over het beeld dat zij van hem hebben: zien zij hem als een Nederlander, een Turk of gewoon als Furkan die hij is? Wat betekent het als je twee culturen in je draagt? Furkan vraagt het zich af en hoopt het binnenkort te kunnen verwerken in zijn film.

Furkan: “Ik wil mensen laten zien dat ik gewoon mijzelf ben, en geen onderdeel van een groter ‘probleem’ wat wordt geschetst door de media en politici. Ik ben gewoon Furkan, ik wil hier in Nederland mijn leven opbouwen.”

De makers willen Furkan van Oranje tonen op festivals, scholen, op het internet en misschien wel op televisie.

Headerfoto van Furkan: Cinecrowd.com/furkan-van-oranje

Lees ook

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.