Ga direct naar de content

Spetterende eerste Yachtshow van studenten Maritieme Techniek

19 januari 2016

Het collegejaar is creatief begonnen voor 70 eerstejaars studenten Maritieme Techniek van de Rotterdam Mainport University. In het project 'Droomschip' kropen de scheepsbouwers in spe in de huid van een ontwerpteam van een jachtwerf om hun droomjacht te ontwerpen.

 De opdrachtgever, 'een Australische welbedeelde dame', gaf hen daarbij carte blanche. Dit leverde prachtige ontwerpen op die op donderdag 5 november tijdens de eerste RMU* Yachtshow aan de klant, docenten en ge├»nteresseerden gepresenteerd werden in Museum De Delft.  

De klant heeft gekozen

Tijdens de RMU Yachtshow zijn veertien prachtige ontwerpen aan de klant (die achteraf niet echt bleek te bestaan) gepresenteerd en dat maakte de keuze niet eenvoudig. Na gesprekken met alle teams besloot zij twee teams uit te nodigen voor een final-pitch. Beide teams haalden alles uit de kast om de opdracht te bemachtigen. Na kort beraad besloot de klant te kiezen voor team Estrada da Estrela. Het ontwerp is gemaakt door Willem van den Broek, Max van der Graaf, Thomas van den Heuvel, Samuel Ogilvie, Rowan Saint en Wouter Vermue.

Werken aan het droomschip

Een jacht kan alleen gebouwd worden op basis van een goed ontwerp en juiste berekeningen. De studenten begonnen dan ook met schrijven van een rapportage en het maken van tekeningen. Natuurlijk moet een jacht blijven drijven, maar ook sterk genoeg zijn om heel te blijven op het water. Naast de constructie is ook de keuze van materiaal erg belangrijk. Om te zorgen dat alles aan boord werkt, is het belangrijk kritisch met een technisch oog naar de wensen van de klant te kijken. Deze basiskennis werd binnen het project door middel van workshops aan de studenten aangeboden. In de opleiding wordt de kennis van de studenten de komende jaren verder uitgebreid. Bekijk ook het filmpje van de presentaties.

*De Rotterdam Mainport University of Applied Sciences (RMU) is een samenwerkingsverband tussen de STC-Group en Hogeschool Rotterdam. Door de handen ineen te slaan biedt de RMU naast de opleiding Maritieme Techniek, ook de opleidingen Maritiem Officier, Logistics Engineering en Chemische Technologie aan. Vier ijzersterke opleidingen voor de maritieme sector en (petro-) chemische industrie. Kijk ook op www.rotterdammainportuniversity.nl

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.