Samenwerking Hogeschool Rotterdam en Antea Group

22 februari 2018

De opleiding Watermanagement van Hogeschool Rotterdam en Antea Group werken samen aan een project om o.a. plastic in water af te vangen. Zij gaan kennis en kunde op het gebied van watermanagement delen.

De opleiding Watermanagement en Antea Group werken samen aan het project Prototyping. Prototyping is het eindproject van de minor Smart Water: bestaande watersystemen slimmer maken. Studenten leren tijdens de minor om een Smart Water Tool te ontwikkelen, door gebruik te maken van prototypen en gebruikerstests, om tot een aantoonbaar functioneel product te komen.

Op de RDM campus, zijn studenten bezig met hun onderzoek naar prototyping rondom een innovatie om vuil uit water te filteren. Cor Lange en Koen Spijker testten als student van de minor Smart Water de H2O Barrier (een bellenscherm) en hebben in tien weken veel progressie geboekt.

Tijmen den Oudendammer, coördinator van het project binnen Hogeschool Rotterdam, over de samenwerking: “We leiden onze studenten op voor het werkveld en willen graag praktijkvraagstukken aan onze studenten voorleggen. Door samen te werken laten we exact zien aan de student hoe het werkveld eruit ziet.“

Dat ziet ook Mark van den Kieboom van Antea Group: “Een vergaande samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is belangrijk voor succesvolle innovatie. Om die reden zoeken wij actief de link met kennisinstellingen.”

De minor Smart Water is onderdeel van de techniekopleidingen van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.