Voormalig directeur-voorzitter RBS veroordeeld tot celstraf en terugbetaling aan Hogeschool Rotterdam

10 augustus 2017

Vandaag heeft Rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de van fraude verdachte voormalig directeur-voorzitter van Rotterdam Business School (RBS). De Officier van Justitie had een celstraf van 15 maanden tegen hem geëist wegens oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering in dienstbetrekking en witwassen.

Ook verlangde het OM terugbetaling van het wederrechtelijk verkregen voordeel, een vordering ter hoogte van ongeveer 105.000 euro. Hogeschool Rotterdam heeft zich als benadeelde partij gevoegd in deze strafzaak en een verzoek tot schadevergoeding ingediend.

 

Rechtbank Rotterdam verklaarde de voormalig directeur vandaag schuldig aan alle hem ten laste gelegde strafbare feiten en heeft hem veroordeeld tot 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf en terugbetaling van 105.381,67 euro. Hogeschool Rotterdam vindt het terecht dat de rechtbank de vordering van het OM heeft toegewezen en dat de voormalig directeur het wederrechtelijk verkregen voordeel moet terugbetalen.

Hogeschool Rotterdam ziet in de uitspraak een belangrijk signaal dat fraude met gemeenschapsgeld niet wordt getolereerd. Tegelijkertijd beseft de hogeschool dat de opgelegde straf voor betrokkene en zijn naaste familie grote gevolgen zal hebben.

In december 2016 heeft de kantonrechter op verzoek van Hogeschool Rotterdam de arbeidsovereenkomst met de voormalig directeur ontbonden. Hogeschool Rotterdam kan met de uitspraak van vandaag dit hoofdstuk afsluiten.

Het College van Bestuur

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.