Prijs voor Beste Havenidee uitgereikt aan project Hogeschool Rotterdam

Rotterdams Havenevenement beloont talenten
24 juni 2016

De Rotterdamse Haven, een fantastische werk- en leerplek voor talenten van ieder opleidingsniveau. Om dit feit te onderstrepen organiseren de partners STC Group (samenwerkingsverband Hogeschool Rotterdam in Rotterdam Mainport University), Deltalinqs, Marine Club Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en de Jong Havenvereniging het Rotterdams Havenevenement. Op donderdag 23 juni vond de derde editie plaats.

Tijdens dit feestelijke event zijn twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement vond plaats bij STC Group aan de Lloydkade. Op de foto zijn alle winnaars te zien. Lees meer over het evenement op de site van STC Group.

Beste Havenidee

De prijs voor het Beste Havenidee (nieuw op het Rotterdams Havenevenement maar een bestaand initiatief van Hogeschool Rotterdam, RDM Centre of Expertise) wordt uitgereikt aan hbo-studenten die een innovatief idee of innovatieve toepassing ontwikkelen en uitvoeren voor de maritieme sector. 

Twee teams van maritiem officieren die een hbo-opleiding volgen bij de Rotterdam Mainport University en student Tom van den Marel die Logistiek en Economie volgt aan Hogeschool Rotterdam dongen mee naar de prijs. Het Beste Havenidee 2016 is 'Danger of entering enclosed spaces' geworden. Het gaat om een ventilatiesysteem dat automatisch reageert er te weinig zuurstof is of juist een teveel aan schadelijke gassen in een afgesloten ruimte ontstaat, waardoor het naar binnengaan in die ruimte gevaarlijk is. Dave Smorenberg, Lezan Sadiq, Lucas Theuws, Dylan Zasada en Niels Ronda gingen met de prijs naar huis.

Overige titels en prijzen

De MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo'er ging dit jaar naar Nick de Willigen, vierdejaars Allround Operational Technicus aan het Scheepvaart en Transport College. Ed van den Hoek van Matrans Marine Services B.V. mag zich Havenwerker van het Jaar noemen, deze titel wordt  uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. 

De Smartport Scriptieprijs, voor de beste masterscriptie is uitgereikt aan Michiel Hoefnagels van de Erasmus Universiteit. Michiel schreef een scriptie met als titel 'Industrial collaboration based on maintenance maturity and inventory commonality'. Tot slot mag Robin Groen van iTanks zich Jong Haventalent 2016 noemen. Die titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De win­naar van Jong Ha­ven­ta­lent is een jaar lang de am­bas­sa­deur en het rol­mo­del voor jong ta­lent in de haven.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.