Menu English

De Lunchpodcast - Vitaliteit

Alle 'ins and outs' over vitaliteit
07 juli 2021

In de podcast-serie de ‘lunch-podcast’ vertellen verschillende docenten van Instituut voor Gezondheidzorgen lectoren van het Kenniscentrum Zorginnovatie jou de ins and outs over het thema vitaliteit.

Hoe blijf je fit? Wat doet online vergaderen met je brein? Eet jij wel gezond? En wat is jouw zin van het bestaan? Beluister de podcast-serie en geef jouw vitaliteit een boost!  

  Luister op Spotify

Podcast 1: Fysieke vitaliteit 
Maarten Schmitt, Lector Bewegen naar Gezondheid en Lara van Rijmenam en Matijs van den Eijnden, van de minor Leefstijl en gezondheid, vertellen wat zij verstaan onder fysieke vitaliteit. Ook schuift Maurice van Veldhooven, docent master Sportfysiotherapie aan om te vertellen wat sporten met je doet en vertelt Henk Rosendal, Lector De Gezonde Wijk, hoe hij fysieke fitheid stimuleert en zelf fit blijft. Tot slot neemt Pia Moerland, roosterraar bij IVG, jou mee in haar passie: wandelen. 

Podcast 2: Mentaal vitaal 
In de tweede aflevering van de Lunchpodcast draait het om mentale vitaliteit. Met andere woorden: zijn we moe, gestrest en overprikkeld of voelen we ons ontspannen, scherp en kunnen we tegen een stootje? Crista Hoeksema vertelt meer over mindfulness en zelfcompassie. Lector Karin Neijenhuis vertelt wat online vergaderen met je brein doet. Sonja van Ockenburg-Dekker vertelt wat Emotional Freedom Techniques is en heeft een gedicht speciaal voor jou. 

Podcast 3: Voeding 
In deze aflevering draait het om voeding. We horen collega Yusuf Bicakci van FIT, die in Coronatijd heel anders is gaan eten en daar veel plezier van heeft. Verder vertelt lector Canan Ziylan wat gezonde voeding is en of snoepen echt zo ongezond is. En wat eet Dian Verberne-Nuijten eigenlijk voor de lunch? 

Podcast 4: Zingeving
Is zingeving iets waar je altijd mee te maken hebt, of bewaar je het onderwerp om te bespreken met goed gezelschap bij de open haard? En wat heeft flamenco dansen en het scheiden van afval te maken met zingeving? Ben je docent, dan ben je waarschijnlijk met een bepaalde reden voor de klas gaan staan. Wat heeft het in tijden van Corona gedaan toen dat niet meer kon? Docenten nemen je mee.   

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen