Menu Zoeken English

Opening vernieuwd metrostation Dijkzigt, veiliger voor HR-populatie

Studenten werkten mee aan plannen
30 oktober 2017

Bijna anderhalf jaar zijn ze ermee bezig geweest, de gemeente en de RET. Het metrostation Dijkzigt en de nabije kruispunt zijn opnieuw ingericht, met het oog op de voltooiing van de nieuwbouw van het Erasmus MC.

De ingang voor ambulances komt terug op het Dr. Molenwaterplein, vlakbij de oversteekplaats vanaf metrostation Dijkzigt. Door het station te voorzien van een extra in- en uitgang die vlak voor de hogeschoollocatie Museumpark uitkomt, is geïnvesteerd in de veiligheid van studenten en medewerkers. Sinds enkele dagen is het nieuwe station in gebruik en vandaag werd het officieel geopend. 

Officiële opening

Bij de officiële opening vandaag spraken wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur) en RET-directeur Maurice Unck enkele woorden, in aanwezigheid van buurtbewoners, studenten en genodigden. Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur van de hogeschool, verwoordde het perspectief van Hogeschool Rotterdam. Hij noemde de totstandkoming van het vernieuwde station ‘een mooi staaltje van samenwerking, wat bewijst dat je samen tot betere oplossingen komt dan één partij alleen had kunnen doen’. “Wij zijn blij met deze mooie nieuwe toegang tot het metrostation, waardoor onze studenten duurzaam en veilig de hogeschool kunnen bereiken. Als hogeschool maken wij de connectie met de stad niet alleen vakinhoudelijk maar zeker ook door de ligging van onze gebouwen, allemaal gelegen langs de metrolijn. Onze bijdrage aan de verbetering van de omgeving hier is een kleine makeover van onze tuin, met meer ruimte voor fietsen, zodat die duurzame bereikbaarheid gegarandeerd is.

 

Studenten aan eigen leefomgeving laten meebouwen

Van den Brink refereerde aan de substantiële bijdrage aan reisbewegingen in de stad, die studenten en medewerkers van de hogeschool dagelijks maken: hoe dat allemaal in goede banen geleid kan worden, daar moet je goed over nadenken. En dat doen studenten van de hogeschool dagelijks, meedenken over complexe problemen in de stad. Een kleine groep speelde een bescheiden rol in dit project door mee te denken en te adviseren over de gebiedsontwikkeling. Rotterdam wordt als stad aantrekkelijker om te studeren, te werken en te wonen als studenten zelf meewerken aan de ontwikkeling van hun eigen toekomstige leefomgeving. Van den Brink nodigt de gemeente, de RET en met hen alle Rotterdamse bedrijven en organisaties uit vaker een beroep te doen op de denkkracht van onze studenten, zodat deze verbinding met de stad nog nadrukkelijker tot stand kan komen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen