Menu Zoeken English

Nieuwe zomerschool Nederlandse taal voor vluchtelingen

05 juli 2016

Deze zomer biedt Hogeschool Rotterdam voor het eerst een zomerschool Nederlandse taal voor vluchtelingen. Deelnemers werken in drie weken toe naar taalniveau B1. De taal zomerschool is specifiek bedoeld voor vluchtelingen die in Nederland willen studeren of die willen gaan werken.

Wanneer

De cursus start op maandag 25 juli en duurt tot en met vrijdag 12 augustus. Read this information in English.

Doel van de training

Het is een intensieve training waarbij in vijf dagdelen per week wordt gewerkt van instapniveau A2 naar taalniveau B1. Naast taallessen wordt ook aandacht besteed aan cultuur en leer je samen met andere cursisten en onze docenten de stad Rotterdam beter kennen.

Methode

Er wordt gewerkt uit de lesmethode ‘Nederlands in actie’. Voor deelname aan de cursus is de aanschaf van dit boek verplicht.

Voorwaarde voor deelname

Deelnemers beschikken over taalniveau A2 en kunnen dat ook aantonen met een certificaat. Ben je niet in het bezit van een certificaat van taalniveau A2 dan krijg je een korte intake met een taaldocent. 

Aanmelden en meer informatie

Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen vrij, meld je bij interesse dus zo snel mogelijk aan via onderstaand mailadres. 

Voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname kunnen geïnteresseerden contact op te nemen met het Informatiepunt vluchtelingstudenten van Hogeschool Rotterdam via informatiepuntvluchtelingen@hr.nl. Kijk ook op deze webpagina

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen