Menu Zoeken English

Meer dan 45 nationaliteiten verwelkomd tijdens introductiedagen

07 februari 2017

Afgelopen week startten er 200 internationale studenten bij Hogeschool Rotterdam. Ze komen voor een uitwisselingsprogramma of één van de masteropleidingen van RBS, die een februari-instroom kennen. Allemaal startten ze met hun nieuwe leven in Rotterdam. De stad is onlangs meerdere malen genomineerd als must see destination. Dus wat is een beter uitgangspunt om deze plek te leren kennen als student?

“De introductiedagen waren echt super. Iedereen was zo behulpzaam, dat ik niet eens merkte dat de tijd zo snel ging en ik al nieuwe vrienden had gemaakt!” – Valerie Samantha, Indonesië.

Culturele diversiteit

De exchange en master (foundation) studenten representeren 45 verschillende nationaliteiten, waaruit mag blijken dat Hogeschool Rotterdam een aantrekkelijke plek is voor studenten van over de hele wereld.

De organisatie van het introductieprogramma was in handen van het Centre of International Affairs (CoIA), waar internationale studenten terecht kunnen met al hun vragen. Bij de introductiedagen was er ruime aandacht voor zowel de ‘fun’ als de praktische informatie die je nodig hebt om te studeren bij de hogeschool. Internationale studenten die nu aan de hogeschool studeren deelden hun ervaringen met de nieuwkomers en door het grappige verhaal van 'oom Agent' leerden ze op een luchtige manier over wat 'veiligheid'bij ons betekent.  

City game

Vrijdag registreerden de nieuwe studenten zich bij de gemeente, zaterdag gingen ze aan de slag met een City Game. Ze hadden veel plezier bij het uitvoeren van verschillende opdrachten, waarbij ze ondertussen de stad en haar bewoners - en niet te vergeten elkaar - een beetje leerden kennen. Na afloop was er nog tijd voor een gezellige borrel in Oude Haven.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen