Ga direct naar de content

Minor 'Silicon Venturing Rotterdam' presenteert innovatieve technologische startups

19 januari 2016

Silicon Venturing Rotterdam (SVR) is een minor+ van Hogeschool Rotterdam waarin dit jaar dertien studenten uit 7 verschillende opleidingen interdisciplinair samenwerken. De basis van de minor+ is om meerdere startups op te richten die innovatieve technologische producten naar de markt brengen.

De studenten van de minor+ Silicon Venturing Rotterdam helpen bedrijven en organisaties gezond mee te bewegen met veranderingen. Door nieuwe technologie├źn te implementeren proberen zij bestaande processen te verbeteren en optimaliseren. Daarnaast proberen zij hierbij te vernieuwen, door bestaande technieken en processen te vervangen door innoverende alternatieven. 

Onderzoeken en opstarten

Deze minor+ bestaat als het ware uit twee delen. In de eerste helft van de periode verrichten de studenten onderzoek bij de twee opdrachtgevers van de minor+; het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Netwerk. Zij onderzoeken welke problemen er spelen binnen de organisaties en hoe innovatie hen kan helpen deze op te lossen. In de tweede helft van de periode gaan de studenten met de opgedane kennis en ervaring aan de slag met het oprichten van een startup waarbij de opdrachtgevers preferred suppliers zijn. 

Op 19 januari was bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis locatie Dordwijk de eindpresentatie van de startups, op heel uiteenlopende gebieden, lees hieronder welke projecten dat geweest zijn. Ook het AD was aanwezig en schreef er een artikel over. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.