De mediatheek is online beschikbaar

voor hulp met informatie zoeken en vinden
25 maart 2020

Omdat de meeste Hogeschool Rotterdam gebouwen gesloten zijn, kun je geen boeken lenen tot 1 juni 2020. Dit is om fysiek contact vanwege corona zoveel mogelijk te beperken. Online zitten we echter klaar om je te helpen met vragen over o.a. databanken, informatie vinden, lesmateriaal en auteursrecht.

Geen boekuitleen tot 1 juni

Zie hieronder voor de veelgestelde vragen over dit onderwerp en welke dienstverlening er beschikbaar is.

Houd de nieuwsberichten in de gaten.

Algemeen & actueel nieuws over coronamaatregelen door Hogeschool Rotterdam vind je bij het informatiepunt coronavirus. Nieuws over onze dienstverlening, e-books en databanken vind je hier.

Belangrijke links

naar online diensten van de mediatheek
  • Zoek wereldwijd in ons zoeksysteem op e-books, e-journals en artikelen: start.hr.nl
  • Onze 80+ databanken kun je overal gebruiken, ook vanaf thuis: hr.nl/databases
  • Momenteel kun je geen boeken lenen, maar onze e-books zijn online toegankelijk: hr.nl/ebooks
  • Moeite met het vinden van wetenschappelijke bronnen voor je scriptie of werkstuk? Maak een afspraak voor het literatuurtje en we helpen je via telefoon of e-mail. hr.nl/literatuurtje
  • Ook in tijden van crisis mag je niet zomaar auteursrechtelijk beschermde werken delen of op de ELO zetten. Alle informatie staat op hr.nl/auteursrecht
  • Bezig met literatuuronderzoek? Bekijk het stappenplan op hr.nl/stappenplan

over onze dienstverlening

Doordat de meeste gebouwen gesloten zijn en we fysiek contact (i.v.m. het coronavirus) zoveel mogelijk willen beperken, is dit tot 1 juni niet mogelijk. Ter plekke inzien is ook niet mogelijk. Je kunt wel gebruik maken van e-books. Wanneer je wil weten wat er van je boekenlijst digitaal beschikbaar is, ga dan naar mediatheekbronnen per opleiding en klik bij je opleiding op de tab "boekenlijst".

Nee: we hebben een "vakantieperiode" ingesteld in ons uitleensysteem tot 1 juni en automatisch verlengen aangezet. Hierdoor worden je uitleningen automatisch verlengt tot 1 juni. In je persoonlijke omgeving op START kun je nagaan wat je geleend hebt.

De gebouwen waar een boekinleverautomaat is, zijn momenteel gesloten. Hierdoor is het niet mogelijk om zelfstandig boeken in te leveren. Dit is doorgaans ook niet noodzakelijk, omdat voor iedereen de uitleentermijn tot 1 juni is verlengd.

Heb je een dringende reden om toch boeken in te leveren, bijvoorbeeld omdat je binnenkort je studie afrondt en dan verhuist? Neem contact met ons op! We regelen dan dat je op afspraak langs kunt komen om je boeken in te leveren.

Neem contact met ons op, dan lossen we het voor je op.

We hebben de reserveermogelijkheid tijdelijk uitgezet en alle bestaande reserveringen geschrapt. Dit omdat het nu niet mogelijk is om boeken op te halen. Ook via IBL (externe aanvraag) kun je geen boeken aanvragen. Het aanvragen van artikelen blijft wel mogelijk.

Stuur ons een bericht, dan bekijken we hoe we je het beste kunnen helpen.