Menu Zoeken English

Verbeter je studieprestaties

Goed voorbereid van start met deze e-books
30 juli 2018

In de sport is een goede voorbereiding essentieel voor succes. Voor je studie geldt hetzelfde, maar ben jij wel klaar voor het HBO? In deze boeken lees je over studiemethoden die werken. Leer onder meer hoe je effectief aantekeningen maakt en breng je studie-skills in topvorm!

Aanbevolen e-books

voor slimmer studeren

Over hoe je beter kunt studeren, zijn allerlei boeken beschikbaar. Mogelijk staat er zelfs al één op je boekenlijst. Hieronder vind je twee van die titels in e-book formaat. Je kunt ze gratis online lezen! Blader er eens doorheen, want de kans is groot dat je tips vindt waardoor je beter en slimmer studeert!

Toelichting

Antwoord op veel gestelde vragen

Algemeen

Deze boeken geven inzicht in je sterke en zwakke punten. Daarnaast geven ze advies over hoe je beter kunt studeren. Kijk welk boek je aanspreekt en lees het eens door. Als je het nuttig vind, kun je overwegen om het aan te schaffen. Tijdens je studie kun dan de adviezen toepassen in de praktijk.

Deze promotiecampagne staat los van je curriculum en is niet verplicht. Je krijgt er ook geen studiepunten voor. Alleen boeken die op je boekenlijst staan, zijn verplicht (of aanbevolen).  Het kan dus zijn dat deze boeken ook in je propedeuse gebruikt worden, maar dat hoeft niet.

Sommige e-books die de mediatheek beschikbaar stelt, hebben beperkingen. Je kunt ze bijvoorbeeld niet downloaden en het aantal beschikbare exemplaren is beperkt. Helaas is vooral het geval bij titels die op je boekenlijst staan. We raden je dus aan om de boeken die vaak gebruikt zelf aan te schaffen.

Dat hangt af van je persoonlijke situatie en deze kunnen we natuurlijk niet beoordelen. Ook wanneer je hier nu echt geen tijd voor hebt: de mediatheek is gedurende je hele studie voor je beschikbaar!

E-book toegang

Wanneer je ingeschreven bent voor een studie bij Hogeschool Rotterdam, ontvang je een studentnummer en een wachtwoord. Hiermee krijg je toegang tot de e-books en databanken van de mediatheek.

Een beperkt aantal gebruikers kunnen tegelijkertijd een e-book inzien. Hoeveel dit er zijn kun je zien bij Niveau voor gelijktijdige gebruikers op de detailpagina van het e-book. Wanneer het erg druk is, kan het zijn dat alle beschikbare exemplaren in gebruik zijn. Probeer het later nog eens. We houden de drukte in de gaten en zonodig worden er extra exemplaren aangeschaft.

Dat klopt. Om deze e-books voor zoveel mogelijk studenten toegankelijk te houden, hebben we de mogelijkheid om ze voor langere tijd te lenen uitgeschakeld.

Bij de online informatiebronnen vind je een overzicht van de beschikbare e-bookcollecties.

Gedrukte exemplaren

Liever een gewoon boek in plaats van een e-book? Bij de mediatheek kun je deze lenen. Gebruik onderstaande links om te zien of en waar de boeken beschikbaar zijn.

Meer informatie over lenen, reserveren, verlengen en inleveren vind je op de website van de mediatheek.

Meer hulp nodig?

Technische problemen.

Andere vormen van ondersteuning

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.