Menu Zoeken English

Toegang tot (meer) E-books

de stand van zaken
02 mei 2020

Momenteel bieden steeds meer uitgevers (tijdelijk) onbeperkt toegang tot hun e-books aan. Daarnaast schaffen wij ook meer titels aan, zoals recent 350 e-books van Boom uitgeverij. Nieuw: 600 extra e-books van BSL.

Onbeperkte gebruikerstoegang

Update: 1 mei.

Engelstalig

 

Beperkte toegang

E-Books van deze uitgevers zijn momenteel beschikbaar op basis van het aantal licenties dat de mediatheek heeft aangeschaft: 

Uitgeverij Boom

In de Boomportaal zijn onlangs bijna 350 nieuwe e-books toegevoegd. Hieronder bevinden zich veel titels die op de boekenlijst staan van opleidingen. De e-books zijn online te lezen en zijn voor 3 of 5 gelijktijdige gebruikers toegankelijk.

Ga naar Boomportaal

Noordhoff Uitgevers BV

E-books van Noordhoff uitgevers zijn beschikbaar voor 1, 3 of meer simultane gebruikers via EBSCOhost eBooks. Het aantal exemplaren staat vermeld op de detailpagina van iedere titel. Is een titel continu in gebruik, neem dan contact met ons op.

EBSCOhost eBooks

Pearson

E-books van uitgeverij Pearson zijn ook via EBSCOhost eBooks (beperkt) toegankelijk.

EBSCOhost eBooks

 

Gratis overig

ThuisBieb app

Voor studenten lero Nederlands en iedereen die wat wil lezen voor ontspanning: de openbare bibliotheek geeft je via hun ThuisBieb app toegang tot 100 titels voor jongeren en volwassenen. Ook wanneer je geen lid bent. De app is beschikbaar voor Android en Apple devices. Toegang t/m 1 juni.

Meer informatie

 

Toegangsproblemen?

Kun je een bepaald e-book niet openen omdat het maximaal aantal gelijktijdige gebruikers is bereikt? Soms lukt het later wel. Blijft het moeilijk om toegang te krijgen, neem dan contact op met de mediatheek. Vermeld de titel en ISBN van het boek, zodat we weten waar het om gaat. We gaan dan kijken of we het aantal licenties kunnen uitbreiden en laten dit z.s.m. aan je weten.

 

Zelf toegang regelen?

Ben je docent en wil je dat een bepaald e-book goed beschikbaar is voor je studenten, neem dan niet zelf contact op met een uitgever, maar e-mail de mediatheek. Zo voorkomen we dat er dubbele of overbodige overeenkomsten worden aangegaan.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen