Menu Zoeken English

Master Fine Art wederom uitgeroepen tot topopleiding door Keuzegids Masters

08 maart 2018

In de Keuzegids Masters 2018 zijn dit jaar 17 masteropleidingen van Hogeschool Rotterdam beoordeeld. De masteropleiding Fine Art is met een score van 90 betiteld als ‘topopleiding’.

Instellingsscore

Hogeschool Rotterdam is met een instellingsscore van 58 weer terug op het niveau van 2016. Dat is een positieve ontwikkeling gezien de dip die de instellingsscore vorig jaar vertoonde. Gelet op de uitkomsten van de Nationale Studentenenquête (NSE) van vorig jaar lag dit herstel overigens in de lijn der verwachting.

Scores masteropleidingen

Voor het 4e jaar op rij is de masteropleiding Fine Art door de Keuzegids Masters uitgeroepen tot topopleiding. Fine Art behaalt 90 punten in de Keuzegids; dat is een zeer goede prestatie. Opleidingen die in de ranking van de Keuzegids een totaalscore van minimaal 76 punten behalen, ontvangen de titel ‘topopleiding’. De hogeschool vindt het jammer dat twee andere masters die status verloren hebben.

De masteropleidingen Design en Begeleidingskunde laten een hele goede stijging zien (+18 en +12 punten). De master Leren en Innoveren zet met +10 punten de stijgende trend stevig door. Logistics Management, de sinds kort publiek gefinancierde master, zet het herstel goed in (+16 punten).

Daar waar de scores lager uitvallen, is een kritische analyse met de betrokken opleidingen op zijn plaats. Dat geldt in het bijzonder voor de masteropleidingen in de gezondheidszorg en architectuur/bouw, die over de hele linie een dalende lijn laten zien. Komende periode gaat de hogeschool de (achterliggende) gegevens uit de Keuzegids Masters 2018 voor alle masteropleidingen verder analyseren en nemen daar de meer recente NSE-gegevens, die binnenkort zullen verschijnen, in mee.

Over de Keuzegids

De Keuzegids Masters 2018 vergelijkt de kwaliteit van alle officieel geregistreerde masteropleidingen van universiteiten en hogescholen. De opleidingen worden per vakgebied vergeleken op inhoud. Bij de meeste masters wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van de NVAO. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Kijk voor meer informatie op de site van de keuzegids .

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen