Menu Zoeken English

Lezing van dr. Jochen Schweitzer

“Design Thinking: The processes, methods and mindsets that stimulate innovation”
26 februari 2018

Dr. Jochen Schweitzer (directeur MBA Entrepreneurship op de University of Technology Sydney Business School in Australië) geeft op 8 maart een lezing als onderdeel van de “Global Business In Transition”.

Tijdens de lezing “Design Thinking: The processes, methods and mindsets that stimulate innovation” spreekt dr. Jochen Schweitzer over de groei van innovatievermogen als belangrijkste bron voor organisaties. Studie toont aan dat in de afgelopen tien jaar design-gedreven bedrijven de ‘Standard & Poor's 500’ (aandelenindex van de Verenigde Staten) met 228 procent hebben overtroffen. Daarbij hebben overheden, zoals de Australische, Deense en Britse, innovatie massaal toegejuicht.

Met design-gedreven aanpakken is veel bereikt op het gebied van innovatie, maar het kent nog veel uitdagingen. De lezing geeft een inleiding in de processen, methodes en de ‘mindset’ die innovatie stimuleren. Daarnaast worden de bijbehorende uitdagingen behandeld met een mogelijke succesvolle aanpak.

Spreker dr. Jochen Schweitzer

Dr. Jochen Schweitzer  geeft ‘Strategy, Innovation and Entrepreneurship’ op de University of Technology Sydney Business School. Daarnaast is hij directeur van de MBA Entrepreneurship op de UTS Business School én oprichter en directeur van U.lab (een multidisciplinair innovatiehub). Schweitzer heeft gewerkt als een Design Thinking Coach, Management Consultant, Production-Planning Engineer en Cultural Program Coördinator. Zijn onderzoeken, lessen en consulten richten zich op strategie, samenwerking en open innovatie. Zijn werk is internationaal erkend en gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en boeken.

De lezing vindt plaats op donderdag 18 maart om 15.00 uur in het Auditorium op locatie Kralingse Zoom. Aanmelden is niet nodig.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen