Menu Zoeken English

Leerwerkbedrijf 'De Rotterdamse Zaak' rolt uit naar Friesland

Gestart bij Hogeschool Rotterdam
10 november 2016

Na De Rotterdamse Zaak en De Gelderse Zaak is afgelopen maandag in het bijzijn van staatssecretaris Jetta Klijnsma in Leeuwarden de aftrap gegeven voor De Friese Zaak.

De Rotterdamse Zaak (DRZ) is een leerwerkbedrijf, waar studenten hulp bieden aan ondernemers die door omstandigheden in de problemen zijn geraakt. Bij DRZ begeleiden en adviseren studenten, onder begeleiding van senior coaches, ondernemers op administratief gebied om hen perspectief te bieden in een moeilijke situatie. Ze helpen de ondernemer met het opstellen van financiële gegevens en geven ondersteuning tijdens het traject. Het leerwerkbedrijf werkt samen met Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), en Ondernemersklankbord (OKB). OKB ondersteunt DRZ tijdens het proces en fungeert als klankbord voor de studenten.

Uitrolpotentie

Bijzondere aandacht was er maandag voor de coördinator van De Rotterdamse Zaak, Fleur van der Hilst. Zij heeft destijds in haar afstudeeronderzoek het advies gegeven om het concept van De Rotterdamse Zaak verder uit te rollen in Nederland. 

Staatssecretaris Jetta Klijnsma met Fleur van der Hilst van DRZ

Een leer-werkomgeving waarin onderwijs, gemeente(n) en ervaren ondernemers de krachten bundelen om ondernemers in nood te helpen werkt inmiddels succesvol op drie plekken in Nederland. En daarbij blijft het niet. Er komen nog meer ‘Zaken’ aan. De opgedane kennis en ervaringen van De Rotterdamse Zaak wordt op deze wijze gevaloriseerd voor Nederland en het lijkt erop dat inmiddels ook andere steden in Europa interesse hebben.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.