Menu Zoeken English

Kunstcollectie hogeschool voor het eerst online toegankelijk

Kunstcommissie lanceert website met unieke collectie
22 juni 2017

Vanaf vandaag staat de kunstcollectie van Hogeschool Rotterdam online. Alle werken van (oud-)studenten die in de verschillende gebouwen van de hogeschool hangen zijn via een nieuwe website te bekijken. Speciaal voor deze gelegenheid is een aantal kunstenaars gevraagd werk-in-oplage te maken, dat exclusief aan medewerkers en studenten te koop wordt aangeboden.

'De kunstcollectie is uniek,' zegt Sabine Maertens, lid van de kunstcommissie van Hogeschool Rotterdam. 'De collectie bestaat uitsluitend uit werken van studenten en alumni die de hogeschool zelf heeft opgeleid. Dat kunnen studenten van de Willem de Kooning Academie zijn of één van de andere instituten waar in ontwerp of productontwerp wordt onderwezen.'

Veelzijdige collectie

Hogeschool Rotterdam bouwt sinds 1994 aan een kunstcollectie. Kunst en vormgeving dragen volgens de commissie bij aan een fijne leer- en werkomgeving. Inmiddels is een veelzijdige en representatieve collectie opgebouwd van meer dan 170 werken van onder anderen Joep van Lieshout, Risk Hazekamp, Eveline Visser en Henri Jacobs. De collectie is over alle locaties van de hogeschool verspreid, met name in ruimtes met een sterk publiek karakter.

Nieuwe website

Voor de hogeschoolkunstcollectie heeft de commissie de website Kunstcollectie.hr.nl laten ontwikkelen door Studio Harten Aas, een webdesignbureau van twee alumni van het instituut Willem de Kooning Academie. Deze website heeft als doel de kunstcollectie op één plek zichtbaar te maken voor alle studenten en medewerkers. De website biedt, naast een compleet overzicht van de collectie, informatie over de werken, de makers, maar ook de locaties waar de werken in real life te bezichtigen zijn.

Exclusief aanbod voor medewerkers

Speciaal voor de ware kunstminnaars onder HR-medewerkers en studenten heeft de kunstcommissie nog meer in petto. Een aantal kunstenaars en vormgevers van wie de hogeschool werk in de collectie heeft opgenomen is gevraagd werk-in-oplage te maken. Deze unieke edities zijn exclusief voor hogeschoolmedewerkers en studenten te koop. Zij kunnen meer informatie vinden op intranet.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.